CSM a emis aviz de percheziţie şi reţinere în cazul unei judecătoare de la ICCJ

Consiliul Superior al Magistraturii a emis, marţi, aviz de percheziţie şi reţinere pentru judecătoarea Maria David de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a informat instituţia la solicitarea MEDIAFAX.

709 afișări
Imaginea articolului CSM a emis aviz de percheziţie şi reţinere în cazul unei judecătoare de la ICCJ

CSM a emis aviz de percheziţie şi reţinere în cazul unei judecătoare de la ICCJ (Imagine: catalina Filip/Mediafax Foto)

"În baza art. 41 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, raportat la art. 95 alin. (1) lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat azi, 28 februarie, percheziţia la imobilele deţinute, reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Maria David, judecător la ICCJ - Secţia civilă", informează.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie- Structura Centrală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

CSM a admis astfel solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care o cercetează pe Maria David pentru trafic de influenţă.

David ar fi pretins bani pentru a interveni pe lângă judecători, în sensul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile celor de la care ar fi pretins sume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici