CSM, în şedinţă de urgenţă după declaraţiile publice ale lui Gheorghe Stan şi scurgerile de informaţii: Procurorii au decis sesizarea IJ pentru un control la Secţia de anchetare a magistraţilor

Procurorii CSM s-au întrunit, vineri, într-o şedinţă de urgenţă, pentru a adopta o poziţie privind modul de comunicare al şefului Secţiei de Infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, în contextul prevederilor Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii publice.

4972 afișări
Imaginea articolului CSM, în şedinţă de urgenţă după declaraţiile publice ale lui Gheorghe Stan şi scurgerile de informaţii: Procurorii au decis sesizarea IJ pentru un control la Secţia de anchetare a magistraţilor

CSM, în şedinţă de urgenţă după declaraţiile lui Gheorghe Stan/ Procurorii au decis sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru un control la Secţia de anchetare a magistraţilor

Procurorii CSM au decis, vineri, să sesizeze Inspecţia Judiciară pentru a efectua un control la Secţia de anchetare a magistraţilor deoarece, au spus aceştia în şedinţă, au avut loc scurgeri de informaţii în presă, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Consiliului.

Surse din cadrul CSM au declarat, pentru MEDIAFAX, că Secţia pentru procurori a decis, în urma deliberării, să sesizeze Inspecţia Judiciară, pentru a efectua un control la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie privind modul în care structura comunică.

Procurorii CSM s-au întrunit, vineri, într-o şedinţă de urgenţă, pentru a adopta o poziţie privind modul de comunicare al şefului Secţiei de Infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, în contextul prevederilor Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii publice.

„Pornind de la aceste declaraţii de ieri ale şefului structurii specializate, având în vedere că în mod repetat, chiar ultima dată, în cursul acestei dimineţi, am văzut în presă, pe una dintre publicaţii că au apărut tot felul de informaţii, chiar denunţul în formă copiată dintr-un dosar penal, faptul că în ultimele săptămâni şi luni, în mod repetat, apar scrurgeri de informaţii, apar declaraţii ale unor părţi în presă, apar declaraţii ale unor martori în presă, apreciez stimaţi colegi se impune efectuarea unor verificări de Inspecţia Judiciară la PÎCCJ cu privire la modul prin care se comunică, modul de comunicare publică de către Secţia specială şi modul de gestionare a acestor scurgeri de informaţii”, a declarat Cristian Ban, procuror CSM, la şedinţa de vineri, înainte de deliberări.

Totodată, la rândul său, procurorul Tatiana Toader a spus că ar trebui fixate obiective pentru controlul pe care îl vor solicita Inspecţiei Judiciare: „În cadrul deliberărilor, ar trebui să ne fixăm aceste obiective ale controlului pe care intenţionăm să-l transmitem, să-l solicităm IJ. Să circumscriem perioada supusă controlului de la înfiinţarea Secţiei de investigare până astăzi, la data Secţiei. Să ne stabilim obiectivele generale şi specifice acestui control”.

Procurorii CSM, în şedinţă de urgenţă după declaraţiile lui Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor

„Poziţia Secţiei pentru procurori privind modul de comunicare publică a Secţiei pentru Investigare a Infracţiunilor din Justiţie raportat la prevederile Legii nr.544/2001 ale Ghidului privind relaţia dintre Sistemul judiciar din România şi mass media, ale Regulamentului de ordine interioară şi ale ordinelor interne ale Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în ordinea de zi a Secţiei pentru procurori a CSM.

Demersul vine după ce şeful Secţiei pentru Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, a susţinut, joi seară, o declaraţie de presă, în cadrul căreia a oferit informaţii cu privire la activitatea structurii.

Stan a explicat de ce a solicitat dosarul Tel Drum de la DNA: „Solicitarea de la Direcţia Naţională Anticorupţie a unui dosar amplu mediatizat s-a întemeiat pe competenţa specială a Secţiei, respectiv presupuse fapte săvârşite de mai mulţi magistraţi. Este vorba de trei procurori şi cinci judecători", a declarat Gheorghe Stan.

Totodată, acesta a oferit informaţii şi cu privire la dosarul lui Kovesi şi la cel care îi vizează pe prim-vicepreşedintele Comisiei Frans Timmermans şi pe comisarul european Vera Jourova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici