CSM propune preşedintelui eliberarea din funcţie a judecătoarei Carmen Mladen

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va propune preşedintelui eliberarea din funcţie a judecătoarei Carmen Mladen, condamnată definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

125 afișări
Imaginea articolului CSM propune preşedintelui eliberarea din funcţie a judecătoarei Carmen Mladen

CSM propune preşedintelui eliberarea din funcţie a judecătoarei Carmen Mladen (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, marţi, propunerea de eliberare din funcţie a judecătoarei Carmen Elena Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, ca urmare a condamnării definitive.

Propunerea urmează să fie trimisă preşedintelui Traian Băsescu, pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie a judecătoarei Carmen Mladen, ca urmare condamnării ei definitive.

Judecătoarea Carmen Mladen a fost condamnată definitiv pe 20 mai, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru şantaj, iar complicele ei, Ionel Stoian, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Judecătoarea Carmen Mladen a fost suspendată din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii în 21 iunie 2012, ulterior fiind trimisă în judecată.

Procurorii anticuropţie i-au acuzat pe Mladen şi Stoian că, în perioada 28 mai - 12 iunie 2012, "au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare (Matei Catrinoiu, n.r.), parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană".

Cei doi au obţinut astfel 5.000 de euro de la Catrinoiu, banii fiind primiţi în 13 iunie 2012 de judecătoarea Carmen Mladen.

Instanţa arăta în motivarea deciziei de arestare a celor doi că avocatul Matei Catrinoiu, candidat la şefia Consiliului Local Gorj din partea PNŢCD, a declarat că o cunoaşte pe judecătoare din 2010 şi că a avut cu aceasta o relaţie extraconjugală de două-trei luni, fiind şantajat să plătească 5.000 de euro pentru a nu fi date publicităţii "fotografii compromiţătoare ce i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională".

Judecătoarea Carmen Mladen afirma însă că, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost violată de denunţătorul ei, Matei Catrinoiu, pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-şi prejudicia imaginea publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici