Cultură de cannabis în ghivece, descoperită de poliţişti în Dâmboviţa

Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore după ce poliţiştii dâmboviţeni au descoperit în locuinţa acestora, din localitatea Săbăreni, judeţul Giurgiu, o cultură ilegală de cannabis, în 28 de ghivece, plantele având între 50 şi 70 de centimetri înălţime.

185 afișări
Imaginea articolului Cultură de cannabis în ghivece, descoperită de poliţişti în Dâmboviţa

Cultură de cannabis în ghivece, descoperită de poliţişti în Dâmboviţa (Imagine din arhivă; Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, subinpector Ioana Preda, la percheziţia făcută de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea unui procuror DIICOT, în locuinţa celor doi a fost descoperită o cultură ilegală de cannabis, în 28 de ghivece.

"Plantele aveau între 50 şi 70 de centimetri înălţime şi erau ţinute într-o încăpere climatizată, cu termometre, instalaţie de umidificare şi dezumidificare, lămpi de încălzire şi ultraviolete, cântar de mare precizie şi senzor de fum. Din aceste, ar fi fost produsă o cantitate de aproximativ două kilograme de marfă pură, a cărei valoare de piaţă atinge circa 30.000 de euro", a declarat Ioana Preda.

Conform sursei citate, cei doi, o femeie în vârstă de 52 de ani şi concubinul acesteia, în vârstă de de 44 de ani, se ocupau de creşterea şi îngrijirea plantelor, iar cei doi copii ai femeii trimiteau din Spania seminţele şi aparatura necesară.

Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie duşi la Tribunalul Dâmboviţa, cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional, trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici