Cultura şi civilizaţia românească vor fi predate în Italia

Miniştrii Educaţiei din România şi Italia vor semna o Declaraţie de intenţie privind predarea limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti în şcolile italiene.

2 afișări
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, ministrul Cristian Adomniţei efectuează, în perioada 22-24 august, o vizită de lucru în Austria şi Italia.

La Viena, Cristian Adomniţei va semna, împreună cu Ministrul Educaţiei şi Culturii, Claudia Schmied, şi cu Ministrul Ştiinţei şi Cercetării, Johannes Hahn, Declaraţia de Intenţie privind consolidarea şi dezvoltarea cooperării în domeniul educaţiei, Sud-Estul Europei.

Adomniţei va susţine o intervenţie în cadrul seminarului "Freedom of education. What prospects for Europe?", găzduit de localitatea Alpbach, la care va participa şi comisarul european pentru educaţie şi cultură, Jan Figel.

Ulterior, ministrul Cristian Adomniţei va semna un Memorandum de înţelegere în domeniul cercetării între România, Austria şi Bulgaria.

În data de 25 august, Ministrul Educaţiei va semna la Rimini, în Italia, o Declaraţie de intenţie cu Ministrul italian al Instrucţiei Publice din Italia, Giuseppe Fioroni, în vederea implementării proiectului MECT privind predarea limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti în şcolile din Italia. În aceeaşi zi, Cristian Adomniţei va susţine o alocuţiune în cadrul seminarului "Meeting for Friendship Among the People", a precizat sursa citată.

În urmă cu o lună, mimiştrii Educaţiei din România şi Spania au semnat un document similar vizând comunităţile şcolare spaniole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici