Cum a fost semnalat Andrei Plăcintă la 112: E un nebun cu o maşină, dă să intre în oameni. Vezi convorbirile martorilor

Incidentul din decembrie 2010, de pe strada Berzei, când fiul senatoarei Sorina Plăcintă, Răzvan Andrei Plăcintă, a agresat mai multe persoane pe care le-a lovit cu maşina, a creat panică în rândul trecătorilor care au sunat, în câteva minute, de mai multe ori la 112, semnalând violenţa faptelor.

3380 afișări
Imaginea articolului Cum a fost semnalat Andrei Plăcintă la 112: E un nebun cu o maşină, dă să intre în oameni. Vezi convorbirile martorilor

Cum a fost semnalat Andrei Plăcintă la 112: E un nebun cu o maşină, dă să intre în oameni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Răzvan Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată, săptămâna trecută, de către procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuză de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"Evenimentele provocate de inculpatul P.A.R., au generat indignarea şi revolta unui număr nedeterminat de persoane aflate în zonă, multe dintre acestea apelând telefonic Serviciul Unic de Urgenţă 112", se arată în rechizitoriul prin care Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurori, document obţinut de MEDIAFAX.

Prima dintre convorbirile a cărei înregistrare este depusă ca probă la dosar a avut loc la 19.03, când martora T.G. a sunat la 112:

"OPERATOR 1: 112! Alo!

T.G.: Fiţi, vă rog, amabilă! După str. Berzei vă sun. E un nebun cu o maşină. Doamne Iisuse Cristoase! Nu ştiu ce vrea să facă! Chiar la covrigărie ..(neinteligibil).. Doamne Iisuse! Aoooleeeoo!

OPERATOR 1: Da' ce face, doamnă?

T.G.: E cu o maşină în mijlocul străzii, dă să intre în oameni. Doamne Dumnezeule! Vai de capul meu! Doamnă, chemaţi echipajul că e nebun, nu-i normal, doamnă! Cu o maşină de Vrancea. Un Renault de Vrancea. Deci nu ştiu ce este. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu ştiu. Să vină echipajul aici.

OPERATOR 1: Berzei, intersecţie cu ce, doamnă?

T.G.: Berzei, intersecţie cu Berthelot, da' mai spre P-ţa Matache, imediat. Doamnă se omoară aici. Eu nu ştiu, nu aţi mai primit apeluri pentru asta? Că-i de un sfert de oră, 20 de minute, băiatul ăsta aici în intersecţie.

OPERATOR 1: Rămâneţi puţin, vă rog!

T.G.: Îl omoară lumea! Doamne Iisuse Cristoase!

OPERATOR 1: Este cineva rănit?

T.G.: Nu ştiu ce să vă spun, că a intrat cu maşina în nişte oameni. Deci chemaţi pe cineva. E imposibil să nu vină cineva! Nu v-a mai sunat nimeni? E imposibil!

OPERATOR 1 : Întrebaţi vă rog dacă este nevoie şi de salvare!

OPERATOR 2: Poliţia! Bună seara!

T.G.: Bună seara! Pe str. Berzei este un incident aici cu o maşină. M-auziţi?

OPERATOR 2: Da doamnă, s-a trimis la Berzei cu Transilvaniei.

T.G.: S-a trimis. Aşa. Da' a intrat în oameni. Deci Doamne! Nu ştiu ce să vă zic, e nebunie totală aici. E o nebunie. Îl omoară lumea!

OPERATOR 2: ..(neinteligibil).. trebuie să ajungă din moment în moment.

T.G.: Bine. D-asta v-am sunat. Am crezut că nu aţi primit niciun apel. Se trage cu pistolul. Nu ştiu ce să vă zic.

OPERATOR 2: Da' doamnă, e vorba de un individ cu o maşină...

T.G.: Aaa! I-a răsturnat maşina! Doamne Iisuse Cristoase! Îl omoară lumea. Trimiteţi echipaje că-l omoară lumea pe nenorocitul ăla.

OPERATOR 2: S-a răsturnat cu maşina?

T.G.: S-a răsturnat cu maşina. Deci intră în lume, ascultaţi-mă ce vă spun că-i nenorocire.

OPERATOR 2: Renault-ul cu numere de Vrancea, da?

T.G.: Cu număr de Vrancea! Da! Îl omoară lumea!

OPERATOR 2: Da, doamnă, haideţi că dacă mă ţineţi mai mult...

T.G.: Haide capu'...

OPERATOR 2: Păi nu mai pot să vorbesc cu colegii mei că vorbiţi numai dumneavoastră.

T.G.: Bine, bine, bine! Pa! Pa!

OPERATOR 2: Închideţi odată!".

Două minute mai târziu, la 112 a fost înregistrat apelul iniţiat de un alt martor în dosar, I.G.:

"OPERATOR: 112

I.G. : Doamnă, v-am zis să trimiteţi un echipaj, doamnă! A omorât un om pe Berzei! V-am spus că a intrat cu maşina, l-a omorât aici.

OPERATOR: Am chemat poliţia deja.

I.G. : Păi când, doamnă? Uitaţi ..(neinteligibil)., nenorocitu' a omorât un om aici cu maşina, doamnă.

OPERATOR: Încă o victimă?

I.G. : Da, doamnă, da, da. După ce v-am sunat pe dumneavoastră s-a întors. O ambulanţă, şi o ambulanţă. Sunaţi la o ambulanţă!

OPERATOR: Vine şi ambulanţa. A mai sunat cineva.

I.G. : SMURD-ul vă rog frumos să vină, nu ştiu.

OPERATOR: Au fost anunţaţi.

I.G. : Bine, doamnă, da'…v-am...bine.

OPERATOR: Bine.

În acelaşi interval orar - 19.04 -19.05, la acelaşi serviciu au fost înregistrate mai multe convorbiri care relevă comportamentul violent al inculpatului precum şi reacţia cetăţenilor faţă de acesta. Convorbirile relevă indignarea persoanelor prezente în zonă, acestea fiind revoltate de comportamentul violent al inculpatului, percepându-l pe acesta ca fiind un pericol pentru ordinea şi liniştea publică, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici