Cum a reuşit AJOFM Argeş să aducă şomerii la Bursa locurilor de muncă

Peste 2.000 de persoane s-au înghesuit, vineri, la Bursa locurilor de muncă de la Piteşti, iar mulţi dintre cei prezenţi au reclamat că reprezentanţii AJOFM Argeş au condiţionat vizarea carnetelor de şomer de participarea la bursă, conducerea instituţiei spunând că măsura este "legală şi binevenită"

745 afișări
Imaginea articolului Cum a reuşit AJOFM Argeş să aducă şomerii la Bursa locurilor de muncă

Cum a reuşit AJOFM Argeş să aducă şomerii la Bursa locurilor de muncă (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

La Bursa locurilor de muncă de la Piteşti s-au înghesuit peste 2.000 de persoane, iar pentru a ţine mulţimea în frâu a fost nevoie de intervenţia jandarmilor.

Oamenii au spus că aglomeraţia s-a creat în condiţiile în care reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Argeş le-au reţinut "ilegal" carnetele de şomer, chemându-i la Bursa locurilor de muncă pentru a le restitui.

"Suntem nervoşi pentru că mulţi dintre angajatori au întârziat o jumătate de oră şi suntem nemulţumiţi că ni s-au reţinut ilegal carnetele de şomer în ziua vizei, înapoierea acestora fiind condiţionată de prezenţa la această bursă. Este inadmisibil ce se întâmplă", a declarat unul dintre şomeri.

Conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Argeş a recunoscut acestă măsură şi a spus că este "legală şi binevenită".

"Nu este nicio condiţionare, măsura este legală şi binevenită, se aplică din 2006, şi alţi colegi de-ai mei din ţară o aplică. Sunt mulţi care vin la bursă, dar nu sunt interesaţi de locurile de muncă. Uite, am un croitor care are carnetul aici şi am 50 de locuri de muncă pentru croitori. Îl invit să îi dau repartiţie, nu să îi dau carnetul înapoi. Păi dacă avem loc de muncă, îi propunem şi refuză, trebuie aplicată legea şi ştiţi şi dumneavoastră ce măsuri trebuie luate. Repet, este o măsură legală, iar prin această măsură încercăm să-i aducem pe şomeri la bursa locurilor de muncă pentru a fi angajat", a declarat directorul AJOFM Argeş, Iulian Nicolae.

De asemenea, reprezentanţii AJOFM Argeş au susţinut că această măsură este singura modalitate de a-i determina pe oameni să fie intersesaţi de găsirea unui loc de muncă.

De altfel, reprezentanţii AJOFM Argeş au organizat un punct special de restituire a carnetelor de şomaj, iar oamenii s-au prezentat în baza unor bilete de ordine, pentru a reintra în posesia documentelor.

La Bursa locurilor de muncă din judeţul Argeş, organizată la Piteşti, Curtea de Argeş şi Câmpulung Muscel, s-au prezentat 77 de angajatori, fiind disponibile 915 locuri de muncă. În Piteşti s-au prezentat 43 de agenţi economici cu 625 de posturi libere, 80 dintre acestea fiind destinate absolvenţilor de studii superioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici