Cum a salvat numele lui Lionel Messi o bunică israeliană în timpul atacului Hamas din 7 octombrie

Motivul pentru care teroriştii palestinieni nu au ucis-o pe Esther Cunio, o bunică israeliană în vârstă de 90 de ani care trăieşte în Kibbutzul Nir Oz, a fost faptul că aceasta a menţionat că provine din Argentina, ţara de unde e şi fotbalistul Lionel Messi.

1583 afișări
Imaginea articolului Cum a salvat numele lui Lionel Messi o bunică israeliană în timpul atacului Hamas din 7 octombrie

"Sunt din locul de unde este Messi", le-a spus Esther Cunio,celor doi palestinieni înarmaţi care i-au invadat casa din sudul Israelului, relatează Reuters.

Era dimineaţa zilei de 7 octombrie, iar Hamas îşi continua seria de crime în comunităţile din apropierea graniţei cu Fâşia Gaza, inclusiv în Kibbutzul Nir Oz, unde locuia Esther Cunio, născută în Argentina.

Ea a vorbit despre această întâlnire înfiorătoare într-un nou documentar despre ravagiile Hamas care se concentrează asupra comunităţii latino-israeliene, intitulat "Voces Del 7 De Octubre - Latino Stories of Survival".

Cei doi bărbaţi înarmaţi au cerut să ştie unde se află restul familiei ei.

"Nu vorbiţi cu mine", le-a spus bătrâna, "pentru că nu vă cunosc limba. Voi vorbiţi arabă, iar eu vorbesc prost ebraica. Eu vorbesc în spaniolă argentiniană'", a povestit Cunio. "Aşa că m-a întrebat: «Ce este Argentina?»". 

Ea a îndreptat conversaţia către legendarul atacant Lionel Messi în timp ce comunica cu intruşii cu o combinaţie de ebraică, spaniolă şi gesturi.

"Aşa că îi spun: «Te uiţi la fotbal?». Atunci el îmi spune: «Da, da, îmi place fotbalul». Aşa că îi spun: «Eu sunt din locul de unde este Messi». Atunci el îmi răspunde: «Messi! Îmi place Messi»".

Şi apoi, un bărbat s-a aplecat spre Cunio, care stătea aşezată, şi şi-a pus puşca de asalt în poala ei. Celălalt bărbat i-a fotografiat. "A pus mâna aşa", a spus Cunio, întinzând două degete. "Şi ne-au făcut o poză şi, ei bine, apoi au plecat".

Fotografia cu Cunio cu un AK-47 în poală şi cu atacatorul mascat cu un steag palestinian pe vesta militară a devenit virală pe reţelele de socializare. Acesta purta o bandană a Jihadului Islamic, un grup armat mai mic care s-a alăturat atacului Hamas.

Într-o altă parte a oraşului Nir Oz, familia lui Cunio a fost luată ostatică.

Nepoţii ei, David, în vârstă de 33 de ani, şi Ariel, în vârstă de 26 de ani, sunt încă ţinuţi în captivitate în Gaza. David a fost răpit împreună cu soţia sa şi copiii gemeni, care au fost ulterior eliberaţi în timpul unui scurt armistiţiu din noiembrie, în schimbul unor prizonieri palestinieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici