Cum rămâi cu mai mulţi bani în buzunar? PFA, convenţie civilă sau angajat prin carte de muncă?

Ce contract să alegi ca să rămai cu cât mai mulţi bani în buzunar la sfârşit de lună? Să fii angajat în baza unui contract fix de tipul "carte de munca", să ai o convenţie civilă, un PFA sau poate chiar un SRL? Cum e mai bine? Experţii în fiscalitate, consultaţi de incont.ro îţi dau răspunsul!

167 afișări
Imaginea articolului Cum rămâi cu mai mulţi bani în buzunar? PFA, convenţie civilă sau angajat prin carte de muncă?

Cum rămâi cu mai mulţi bani în buzunar? PFA, convenţie civilă sau angajat prin carte de muncă? (Imagine: Mediafax Foto)

Experţii spun că orice formă de contract în afar de cel care implică statutul de angajat cu carte de muncă poate fi mai avantajoasă financiar pentru persoana în cauza, dar depinde foarte mult de întelegerea pe care o ai cu plătitorul sau beneficiarul serviciilor tale!

"La PFA, de exemplu, poate fi avantajos să ai şi un singur contract, cu o singură firmă, dar trebuie să fii foarte atent să nu poţi fi reconsiderat de autorităţi ca şi dependent", a explicat Cristian Rădulescu, partener la firma de consultanţă fiscală TaxHOUSE.
Citeşte mai multe despre PFA, convenţie civilă sau angajat prin carte de muncă pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici