Cum să înveţi matematica cu TikTok: Profesorii renunţă la manualele învechite şi la tablele cu cretă pentru a face şcoala mai atractivă

  • Predarea prin joc face învăţarea distractivă pentru elevi şi îi ajută să reţină mai rapid.
  • Jocul didactic dezvoltă spiritul de echipă şi e considerat un model.
  • Profesor de matematică: Secretul este să faci cu plăcere ceea ce faci.
437 afișări
Imaginea articolului Cum să înveţi matematica cu TikTok: Profesorii renunţă la manualele învechite şi la tablele cu cretă pentru a face şcoala mai atractivă

Mediafax Foto

Avem legi noi, dar manuale vechi şi profesori cărora le este greu să se adapteze la nevoile generaţiei actuale. Întrebarea care ar trebui să fie pe buzele dascălilor este "cum predăm atunci când predăm?

Trăim într-o societate în care online-ul şi inteligenţa artificială devin universul elevilor. Cum facem să le captăm atenţia?

 

CĂTĂLINA GEORGESCU, profesor de engleză,  spune ce ar trebui să facă un profesor în anul 2023 pentru a-şi preda cursul.

,,Aş începe prin a spune că un profesor trebuie să-şi facă materia atractivă elevilor. Fără acest lucru e imposibil să le captezi atenţia. Apoi, trebuie să fii în pas cu tot ceea ce se întâmplă, trebuie să te upgradezi ca profesor. Şi este frumos că întotdeauna este ceva nou". 

LUMINIŢA BĂLĂŞOIU, director privat, propune ca şcoală românească să devină mai atractivă pentru ca elevii să aibă dorinţă de învăţare.

,,Cum facem să-i aducem pe copii la şcoală şi cum să rămână la şcoală, cum facem să predăm eficient şi atractiv, astfel încât copiii să înveţe cât mai multe de la şcoală. Cred că noi, profesorii, ar trebui să ne organizăm lecţiile prin tehnici şi metode de predare creativă. Şi cumva, ar trebui să facem lecţiile mai interactive, să-i aducem pe copiii şi să fie instrumente în predare, să-i încurajăm să pună întrebări". 

FLORENTINA PAVĂL, profesor de matematică, le predă elevilor pe TikTok şi ne dezvăluie  din secretele ei.

,,Secretul este să faci cu plăcere ceea ce faci, asta e părerea mea pentru că pasiunea îşi spune cuvântul. Dar elevul simte energia pe care o transmite profesorul. Întotdeauna sunt entuziasmată când merg la clasă şi o fac ca în prima zi de învăţământ cu toate că au trecut mai mult, undeva, de 30 ani de când predau. Tehnologia este foarte importantă. Eu am norocul că sunt într-o şcoală unde multe dintre clasele noastre au table inteligente, copiii au acces la calculator". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici