Cum să te angajezi înr-un proiect european pe un salariu minim de 1.000 de euro

Febra proiectelor europene finanţate din fondurile pentru resurse umane a umplut site-urile de recrutare cu anunţuri de angajare pentru poziţii precum manager de proiect, expert implementare, responsabil financiar sau asistent de proiect în cadrul proiectelor finanţate prin programul de dezvoltare a resurselor umane POS DRU, care derulează în prezent peste 2.000 de proiecte în care sunt implicaţi 20.000 de oameni.

2752 afișări
Imaginea articolului Cum să te angajezi înr-un proiect european pe un salariu minim de 1.000 de euro

Cum să te angajezi înr-un proiect european pe un salariu minim de 1.000 de euro (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Pentru proiectele POS DRU, poziţiile cel mai greu de ocupat sunt acelea de responsabil financiar, care presupun realizarea componentei financiare în cadrul proiectelor şi poziţiile tehnice, precum cea de asistent de proiect şi de expert monitorizare-evaluare, care presupun o anumită expertiză tehnică anterioară în cadrul proiectelor, adică implicarea anterioară în proiecte europene", a spus Iulian Buturugă, managing partner în cadrul firmei de consultanţă juridică Buturugă & Asociaţii.

Compania caută în prezent prin intermediul site-urilor de recrutare candidaţi cu experienţă în management financiar, care să lucreze în cadrul unui proiect finanţat prin POS DRU. Printre cerinţele impuse la angajare se numără absolvirea unor programe de studii cu specializare în economie, experienţă în domeniul financiar-contabil de minimum cinci ani şi, preferabil, experienţă în proiecte finanţate prin POS DRU.

Deşi, cel puţin teoretic, toţi membrii echipei necesare pentru implementarea unui proiect european trebuie stabiliţi încă de la depunerea documentaţiei pentru aprobare, în practică, firmele îşi mai schimbă angajaţii din proiect, printr-o notificare la autoritatea de management. Motivul?

Unii consultanţi spun că în momentul în care o firmă apelează la consultanţă pentru scrierea proiectului, potenţialii beneficiari acceptă să înscrie în proiect candidaţii propuşi de consultanţi, pentru a obţine un punctaj mai mare şi, implicit, să câştige finanţarea europeană. Ulterior, firmele câştigătoare îşi schimbă echipa de proiect.

Citeşte mai multe despre angajarea pe proiecte europene pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici