Cum se adresează CV Tudor autorităţilor: Vită încălţată, huligani, căţea turbată

Corneliu Vadim Tudor a spus, în timpul scandalului privind evacuarea sediului PRM, că e demnitar european, a cerut să fie arestat, i-a apostrofat pe executor şi forţele de ordine, strigându-le "imbecililor, folosiţi Poliţia la furat" şi că "este trimisă o căţea turbată la furat cu şapte haidamaci".

93 afișări
Imaginea articolului Cum se adresează CV Tudor autorităţilor: Vită încălţată, huligani, căţea turbată

Cum se adresează CV Tudor autorităţilor: Vită încălţată, huligani, căţea turbată (Imagine: Octav ganea/Mediafax Foto)

Parchetul Înaltei Curţi de Casaşie şi Justiţie consemnează, în rechizitoriul prin care a fost deferit justiţiei Vadim Tudor pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti şi ultraj, şirul evenimentelor dar şi apelativele europarlamentarului la adresa executorului judecătoresc şi a poliţiştilor care îl însoţeau în acţiunea de evacuare a sediului PRM.

"Executorul judecătoresc şi-a declinat calitatea, scopul prezenţei sale, respectiv executarea silită a unei hotărâri judecătoreşti în temeiul căreia trebuia să realizeze evacuarea debitorului şi predarea imobilului creditorului. Astfel a solicitat celor prezenţi să părăsească imobilul pentru a se putea îndeplini actul de justiţie. În acel moment învinuitul Vadim Tudor a început proferarea a numeroase cuvinte şi expresii injurioase şi a ameninţat cu exercitarea actelor de violenţă împotriva executorul judecătoresc (că o va arunca pe geam sau într-un canal…că-i va rupe dinţii), solicitând expres celor prezenţi să nu părăsească imobilul, în scopul de a determina executorul judecătoresc să renunţe la executare", notează Parchetul.

Potrivit rechizitoriului, opoziţia lui CV Tudor şi refuzul de a se conforma procedurii de evacuare au fost canalizate spre acreditarea ideii că în imobilul în litigiu aveau sediul Editura Speranţa şi biroul său de europarlamentar, în temeiul unor contracte de comodat încheiate între aceste entităţi juridice şi Partidul România Mare.

"În acest sens, învinuitul Corneliu Vadim Tudor a invocat executorului judecătoresc existenţa a două contracte de comodat dintre Partidul România Mare şi SC Editura Speranţa SRL, respectiv Cabinetul Europarlamentar Corneliu Vadim Tudor, pretinzând nelegal că în acel imobil au titlu locativ şi aceste entităţi, astfel încât nu se poate dispune evacuarea. Executorul judecătoresc a continuat să insiste în realizarea executării silite, deoarece contractele de comodat invocate nu purtau număr de înregistrare la Registrul Comerţului (ca primă şi esenţială cerinţă de valabilitate, pentru a putea fi opuse terţilor, în conformitate cu dispoziţiile art. 50 din Legea nr.31/1990) şi a reiterat solicitarea ca cei prezenţi să părăsească imobilului", arată actul citat.

Aspectele susţinute de Vadim Tudor au fost infirmate de probele administrate în cauză. Astfel, Partidului România Mare i-a fost dat în folosinţă temporară imobilul. Prin contract şi-a asumat obligaţia de a nu ceda drepturile rezultate din locaţiune, în cuprinsul contractului nr.204 din 13.03.2007 încheiat cu Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului de Stat (fiind menţionată expres în Cap.V art.8 lit.k) obligaţia de a nu subînchiria total sau parţial spaţiile, de a nu schimba destinaţia acestora şi de a nu se asocia în participaţiune, cu aportul la asociere a spaţiului închiriat. Sub acelaşi aspect, din datele furnizate de către Registrul Comerţului în imobil nu este înregistrat sediul sau punctul de lucru al vreunei persoane juridice - extrase din Monitorul Expres Ultima oră. În plus, la data de 4.01.2011 Partidul România Mare nu mai avea calitatea de chiriaş.

Vadim Tudor s-a împotrivit executării prin proferarea în mod agresiv de cuvinte şi expresii jignitoare la adresa executorului judecătoresc, pe care l-a ameninţat cu exercitarea unor acte de violenţă, care de altfel s-au şi concretizat prin aruncarea peste faţa executorului judecătoresc a conţinutului unui pahar apă.

"Sub acest aspect din procesele-verbale de redare a înregistrărilor audio- video reies gestica, agresivitatea verbală şi fizică, iritarea în creştere a învinuitului şi opoziţia sa la executare", notează anchetatorii.

"TUDOR CORNELIU VADIM - Cine eşti tu fă proasto, Ministrul Justiţiei? Eu am făcut legi în ţara asta! Executorul judecătoresc - vă rog să părăsiţi sala .

TUDOR CORNELIU VADIM - Nu dai tu afară presa. Ieşi tu afară. Nu pleacă presa. E sala conferinţei de presă şi biroul meu de parlamentar….Foloseşti forţa în biroul meu?...Taci … din gură… vită încălţată! Faci tu ordine în partidul meu? Dai presa afară? Nu pleacă nimeni! … apoi se adresează poliţiştilor… sunt demnitar european… arestaţi-mă pe mine.. trimite o căţea turbată la furat cu şapte haidamaci după ea … imbecililor folosiţi poliţia la furat…poliţia arestaţi hoaţa…!" - este consemnat în rechizitoriu.

Parchetul arată că, în urma acestor agresiuni, executorul judecătoresc s-a îndreptat spre ieşirea din imobil, însoţită de organele de poliţie, fiind urmată de Vadim Tudor, care continua să profereze injurii şi ameninţări la adresa sa şi să solicite insistent jurnaliştilor şi celorlalte persoane care se îndreptau spre ieşire să nu părăsească sala de conferinţe, deoarece ar aparţine biroului său de europarlamentar.

Ajunsă în curtea imobilului, executorul judecătoresc a dispus organelor de poliţie să nu mai permită accesul în clădire, scop în care poliţiştii s-au postat în dreptul uşii de acces în imobil. Şi în acest loc executorul judecătoresc a încercat să-l determine pe Vadim Tudor să permită executarea hotărârii judecătoreşti.

Cu toate acestea, politicianul "s-a împotrivit neechivoc la executarea hotărârii judecătoreşti, continuând proferarea agresivă a unor injurii şi smulgând din mâna executorului judecătoresc documentele legale de executare, pe care sfidător le-a aruncat prin curtea imobilului", se arată în actul citat.

Deşi cunoştea că poliţiştii se află în exercitarea atribuţiilor de servicu, fiind prevăzut în lege că aceştia asigură punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti, sfidarea învinuitului s-a îndreptat şi asupra poliţiştilor aflaţi în faţa uşii imobilului. Astfel, învinuitul l-a agresat fizic pe agentul de poliţie D.M., căruia i-a smuls cascheta de pe cap şi pe comisarul de poliţie M.V., pe care l-a prins de umăr şi l-a tras, încercând să-l îndepărteze din faţa uşii.

"Sub acest aspect, din procesele verbale de redare a înregistrărilor audio- video rezultă:

TUDOR CORNELIU VADIM se adresează agenţilor de poliţie postaţi în faţa uşii de acces: Eşti prost sau faci pe prostul! Lasă mă presa să intre, idiotule!... apoi se îndreaptă spre agentul de poliţie Dobre Marius şi îl apucă violent de braţ întrebându-l … Cine eşti tu idiotule? … tâmpitule… sunteţi golani! Huliganilor! După care cu un gest violent îi smulge cascheta de pe cap … încercând să deschidă uşa, îl prinde de umăr pe poliţistul Velniceru Marinel, îl îmbrânceşte şi îl ameninţă că are de-a face cu un general al armatei române", potrivit rechizitoriului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici