Cum se lucrează la Pasajul Basarab. Oprescu promite că face podul de Ziua Femeii

Cel mai mare proiect edilitar bucureştean postrevoluţionar intră în linie dreaptă. Lucrările de la Pasajul Basarab sunt finalizate, "din punctul de vedere al stadiului fizic general", după cum spun reprezentanţii Primăriei, în proporţie de 95%

61 afișări
Imaginea articolului Cum se lucrează la Pasajul Basarab. Oprescu promite că face podul de Ziua Femeii

Cum se lucrează la Pasajul Basarab. Oprescu promite că face podul de Ziua Femeii (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

O dimineaţă ceţoasă. La intersecţia bulevardelor Titulescu şi Alexandru Ioan Cuza, o mare de ziarişti îl aşteaptă pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Muncitori, în uniforme curate, de paradă, poartă căşti de protecţie şi zumzăie ca albinele pe lângă stupul fără miere. Demonstrativ, dă bine pe cameră sau în foto. Apare şi primarul. După ce îşi leagă tacticos şireturilor se adresează ziariştilor. Urmează un moment care poate fi considerat istoric, ne spune el. Nu e chiar trecerea Mării Roşii, urmează să traversăm însă cei aproximativ doi kilometri ai pasajului suprateran Basarab până la Şoseaua Grozăveşti. Frica biblică o resimţim însă toţi. Dincolo de rampa de acces din beton stau sute şi sute de metri de traverse din lemn sub care se cască doar hăul. Sub scândurile care se arcuiesc sub greutate zecilor de jurnalişti, Oprescu povesteşte despre mândria care îl încearcă. "Lucrările la pasaj sunt în cel mai mare grafic", afirmă primarul. Dă şi un termen aproximativ al momentului în care şi vehiculele bucureştenilor vor călca pe urmele noastre. "Sper ca în martie să fac acest cadou femeilor din Capitală", glumeşte Oprescu.

Citeşte mai multe despre Pasajul Basarab pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici