Cum se transformă PET-urile româneşti în haine ale unor branduri renumite

Tot mai mulţi retaileri de modă lansează colecţii inspirate din curentul verde. Astfel, pe listă regăsim nume precum H&M, Marks&Spencer sau Patagonia. Mai mult, cei de la Patagonia au încheiat chiar şi un parteneriat cu ebay prin care sunt revândute hainele refolosite. De acest curent eco au profitat şi românii, care vând acum materie primă pentru hainele din colecţiile unora dintre cei mai mari retaileri de fashion la nivel mondial.

761 afișări
Imaginea articolului Cum se transformă PET-urile româneşti în haine ale unor branduri renumite

Cum se transformă PET-urile româneşti în haine ale unor branduri renumite (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Inesteticele PET-uri se transformă cu ajutorul unor maşini în tricouri sau bluze "prietenoase" cu mediul sau eco-friendly, în limbaj de specialitate. Spre exemplu, firma Greenfiber din Buzău exportă anual 45.000 de tone de fibre poliesterice superioare obţinute din fulgi de PET regenerat, în valoare de 55 de milioane de euro. Iar potenţialul este încă puţin exploatat. Potrivit unui studiu realizat la nivelul Uniunii Europene, la nivelul lui 2008, România şi Bulgaria se află pe ultimele locuri între statele UE în ceea ce priveşte reciclarea deşeurilor. Aşa că doar 1% din materialele aruncate sunt şi reciclate.

Cristinel Dobrotă, managerul general al companiei, spune că Greenfiber este a doua fabrică din Europa după tipul de producţie şi prima din România, iar fibrele sunt folosite în procesul de producţie de cei de la Marks&Spencer, în amestec cu bumbac. În plus, compania este în discuţii şi cu o casă de modă foarte cunoscută din Franţa.

Astfel, 94% din producţie este exportată pe pieţe precum Germania, Franţa, Italia, Slovenia, Belgia, Cehia, Polonia, Spania, UK şi Bulgaria.

Citeşte mai multe despre hainele din PET-uri româneşti pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici