Cum titrează presa străină situaţia de la Ditrău: Brutărie din România, în centrul unui scandal de rasism

Autorităţile române anchetează un caz de incitare la ură şi discriminare după ce 350 de săteni din localitatea Ditrău au protestat faţă de angajarea a doi muncitori din Sri Lanka la o brutărie locală, relatează Euronews.

1635 afișări
Imaginea articolului Cum titrează presa străină situaţia de la Ditrău: Brutărie din România, în centrul unui scandal de rasism

Euronews: Brutărie din România, în centrul unui scandal de rasism

Cei doi srilankezi au fost angajaţi în mod legal prin intermediul unui agenţii de recrutare la o brutărie din Ditrău.

Însă cei aproximativ 5.000 de locuitori din Ditrău susţin că se tem că imigranţii vor pune în pericol siguranţa comunităţii şi tradiţiile culturale.

"Să pretindem că alţi antreprenori angajează ... să zicem, şase lucrători străini în satul nostru", a afirmat luni o femeie blondă. "După doi ani, cei şase îşi vor aduce familiile şi după încă patru-cinci ani, ne vom găsi înconjuraţi de oameni de culoare".

Ea a adăugat: "De asta ne este frică. Nu ne este frică de cei doi bărbaţi din Sri Lanka, ci de consecinţe".

Bende Sandor, deputat UDMR, a susţinut însă că o adunare, la care au participat mai multe zeci de săteni, nu a fost despre rasism.

"Nu am observat tendinţe xenofobe la această adunare", a spus el.

"Pare mai degrabă un conflict între proprietarii fabricii şi localnici", .

"Proprietarul brutăriei plăteşte mai puţini bani tuturor lucrătorilor. Toţi muncesc prea mult, uneori muncesc 24 de ore pe zi", a declarat un locuitor al satului, citat de presa locală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici