Cum vor americanii să stingă conflictul din Gaza

SUA au făcut o propunere privind numărul de palestinieni încarceraţi care ar trebui să fie eliberaţi de Israel în schimbul fiecărui ostatic eliberat de Hamas în cadrul unui proiect de armistiţiu în Gaza, a declarat sâmbătă un oficial israelian apropiat de negocierile de pace privind Gaza.

1172 afișări
Imaginea articolului Cum vor americanii să stingă conflictul din Gaza

Cum vor americanii să stingă conflictul din Gaza

O delegaţie israeliană condusă de şeful Mossad se află la Doha, în Qatar, pentru negocieri indirecte cu gruparea militantă palestiniană Hamas.

Pe de altă parte este vorba despre negocieri din care face parte şi directorul CIA, William Burns, acesta încercând să-i ajute pe oficialii din Qatar şi Egipt să le medieze, relatează Reuters.

"În timpul negocierilor, au ieşit la iveală lacune semnificative în chestiunea raportului de prizonieri din Hamas care trebuie eliberaţi pentru fiecare ostatic israelian”, a declarat un oficial de la Tel Aviv, sub protecţia anonimatului. "Statele Unite au pus pe masă o propunere de legătură, la care Israelul a răspuns pozitiv. Răspunsul Hamas este în aşteptare", a adăugat acesta. El nu a dat detalii despre propunerea americană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici