Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Silviu Ionescu de anulare a mandatului de arestare

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, cererea lui Silviu Ionescu de anulare a mandatului internaţional de arestare emis pe numele său în cazul accidentului din Singapore, din decembrie 2009, soldat cu moartea unei persoane.

26 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Silviu Ionescu de anulare a mandatului de arestare

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Silviu Ionescu de anulare a mandatului de arestare

Instanţa a respins acţiunea fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore arătând că este inadmisibilă o astfel de solicitare, însă decizia poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a analizat cererea lui Silviu Ionescu de anulare a mandatului internaţional de arestare preventivă emis pe numele său de către autorităţile din Singapore.

Silviu Ionescu a susţinut în faţa instanţei că este prejudiciat pentru că nu poate ieşi din ţară, arătând că autorităţile singaporeze au luat această măsură în cazul lui pentru a face presiuni.

Ionescu a mai spus că este convins că nici măcar nu va fi trimis în judecată în dosarul privind accidentul din decembrie 2009, pentru că procurorii nu au probe care să justifice acuzaţiile la adresa lui.

Procurorul de şedinţă a cerut instanţei să respingă ca inadmisibilă cererea lui Silviu Ionescu.

Silviu Ionescu: Voi ataca decizia Curţii de Apel la ICCJ. Nu este exclus să apelez la CEDO

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va ataca la ICCJ decizia Curţii de Apel de respingere a cererii de anulare a mandatului internaţional de arestare emis pe numele său în cazul accidentului din Singapore, din decembrie 2009.

"Mergem mai departe, la ICCJ", a spus Silviu Ionescu.

El a declarat că nu a văzut motivarea instanţei, dar că, din ceea ce a auzit în expunerea procurorului, acesta a susţinut că instanţa română nu are jurisdicţie pentru anularea mandatului şi probabil instanţa a considerat la fel.

"Noi, eu şi apărarea, considerăm că instanţa are jurisdicţie şi vom demonstra acest lucru. Dacă nu se poate acasă, vom merge afară, la CEDO, pentru a se demonstra acolo că instanţele româneşti au jurisdicţie", a spus el.

În 23 aprilie, fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore a depus la Curtea de Apel Bucureşti o acţiune penală împotriva statului singaporez, cerând anularea mandatului internaţional de arestare preventivă emis pe numele său în cazul accidentului din decembrie 2009 soldat cu moartea unei persoane

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici