Curtea de Conturi a sesizat Parchetul după un control la administratorul Portului Constanţa

Curtea de Conturi a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în urma unui control efectuat în acest an la Compania Naţională "Administraţia Porturilor Maritime" Constanţa.

392 afișări
Imaginea articolului Curtea de Conturi a sesizat Parchetul după un control la administratorul Portului Constanţa

Curtea de Conturi a sesizat Parchetul după un control la administratorul Portului Constanţa (Imagine: Adrian Pogingeanu/Mediafax Foto)

"Urmare a constatărilor consemnate în raportul de control încheiat anul acesta de către Camera de Conturi Constanţa la CN Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA, s-a aprobat prin Hotărârea Plenului Curţii de Conturi nr. 162/19 iunie 2014 sesizarea organelor de urmărire penală competente", a comunicat Curtea de Conturi la solicitarea MEDIAFAX.

Reprezentanţii Curţii de Conturi au precizat că sesizarea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

"Concomitent cu demararea procedurii de sesizare a organelor de urmărire penală competente se face valorificarea constatărilor consemnate în actul de control încheiat (...), precum şi valorificarea actelor rezultate din aceste activităţi", potrivit sursei citate.

Instituţia nu a comunicat alte informaţii privind acest subiect.

"În baza prevederilor legale specifice aplicabile domeniului de activitate al instituţiei noastre, informaţiile solicitate de dvs. au caracter public numai după încheierea procedurilor de valorificare (...) comunicarea oricăror informaţii pe această temă, fără a periclita procedura în timpul anchetei penale, fiind în sfera de competenţă a organelor în drept", se arată în răspunsul Curţii de Conturi.

În prezent, Ministerul Transporturilor este acţionar majoritar la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, cu 60%, iar Fondul Proprietatea şi Primăria Constanţa deţin fiecare 20% din capital.

Guvernul şi Primăria Constanţa vor ca Ministerul Transporturilor să cedeze 13% din acţiuni Consiliului Local şi să listeze pe bursă un pachet de 14% din titluri. Posibilitatea creşterii participaţiei Primăriei Constanţa a stârnit numeroase critici din partea operatorilor portuari şi a sindicatelor din port, dar şi în mediul politic de la nivel central.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici