CUTREMURUL din Italia. Nou bilanţ al victimelor de origine română: 10 morţi şi 16 oameni sunt daţi dispăruţi

Un nou bilanţ al victimelor cutremurului din Italia, de origine română, a fost dat publicităţii vineri seara de către MAE.

3017 afișări
Imaginea articolului CUTREMURUL din Italia. Nou bilanţ al victimelor de origine română: 10 morţi şi 16 oameni sunt daţi dispăruţi

Nou bilanţ al victimelor cutremurului de origine română: 8 morţi şi 19 sunt daţi dispăruţi

În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor aflate în atenţia Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19. ​Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente.

Maricica Iosub este una dintre româncele decedate în urma cutremurului din Italia, sora ei fiind nevoită să-i identifice trupul. Aurelia Dăogaru este o altă româncă ce şi-a pierdut viaţa în urma seismului puternic din Italia, aceasta fiind în vacaţă alături de soţul italian şi copil chiar în Amatrice.

De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi cei 5 cetăţeni români răniţi în urma producerii seismului.

"Având în vedere complexitatea acţiunilor necesare pentru gestionarea situaţiei, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamităţii, se va deplasa, în regim de urgenţă, la Roma, în cursul dimineţii de sâmbătă, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului", informează vineri MAE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici