Dâmboviţa: Explozie provocată de o acumulare de gaz metan, soldată cu şapte răniţi

Şapte persoane au fost rănite, miercuri seară, în urma unei explozii provocate de o acumulare de gaz metan, în comuna dâmboviţeană Ocniţa, răniţii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Târgovişte, cu diverse arsuri şi leziuni.

1 afișare
Imaginea articolului Dâmboviţa: Explozie provocată de o acumulare de gaz metan, soldată cu şapte răniţi

Dâmboviţa: Explozie provocată de o acumulare de gaz metan, soldată cu şapte răniţi (Sursa: MediafaxFoto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, inspectorul Pamela Ropotan, explozia a avut loc într-una din camerele unei case din comuna dâmboviţeană Ocniţa în momentul în care proprietarul locuinţei a scăpărat un chibrit pentru a aprinde focul în soba de teracotă racordată la reţeaua de gaz metan.

Poliţiştii au solicitat sosirea de urgenţă, la faţa locului, a reprezentanţilor societăţii de distribuire a gazului metan, în condiţiile în care, din primele cercetări, a reieşit că explozia ar fi fost provocată de o acumulare de gaz metan în camera unde bărbatul a aprins chibritul.

În urma exploziei, care nu a fost urmată de incendiu, casa a rămas fără geamuri, cu ziduri crăpate şi bunurile din locuinţă aproape distruse.

Două dintre cele şapte persoane rănite au fost transportate la Spitalul de Arşi din Bucureşti, fiind în stare gravă.

Toţi cei şapte răniţi în explozia de miercuri seară fuseseră transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean Târgovişte, în urma investigaţiilor, medicii de la Urgenţe luând decizia trimiterii a două dintre victime la Bucureşti.

"Investigaţiile medicale au făcut necesară transportarea de urgenţă a unui bărbat şi a unei femei la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Gabriel Miu, în vârstă de 29 de ani, are arsuri de toate gradele pe 80% din suprafaţa corpului, iar Ioana Miu, sora lui Gabriel, în vârstă de 18 ani, are arsuri de gradele 1, 2 şi 3 de tip parcelar, adică pe porţiuni ale corpului. În aceste condiţii, doctorii au decis ca aceştia să fie transportaţi de urgenţă cu ambulanţele în Bucureşti", a declarat Elena Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte.

Ionescu a mai precizat că o fetiţă de şase ani şi un bărbat de 26 de ani nu au necesitat internarea, leziunile şi arsurile suferite de aceştia fiind minore, ei fiind trimişi acasă, iar in spitalul din Târgovişte au rămas la Secţia Chirurgie două femei, una în vârstă de 50 de ani, cealaltă de 29 de ani, şi un băiat în vârstă de trei ani. Ei vor rămâne internaţi la Spitalul Judeţean Târgovişte sub supraveghere, tratament şi eventual operaţii, dacă va fi cazul.

La locul exploziei, perimetrul deflagraţiei a fost izolat pentru ca poliţiştii să poată face cercetările necesare.

Reprezentanţii Distrigaz au oprit alimentarea cu gaz metan a zonei şi au ridicat contorul casei pentru cercetări. Din primele rezultate ale anchetei, cauza exploziei ar fi o acumulare de gaz metan în încăperea unde a apărut sursa de foc.

Potrivit poliţiştilor dâmboviţeni, locuinţele vecine nu au fost afectate de explozie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici