Dan Darabonţ şi Marcel Nicolaescu, ambii de la USL, au fost aleşi viceprimari ai Capitalei

Consilierii generali Dan Darabont şi Marcel Octavian Nicolaescu au fost aleşi, miercuri, viceprimari ai Capitalei pentru mandatul 2012-2016, în urma votului din prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) constituit după alegerile locale.

206 afișări
Imaginea articolului Dan Darabonţ şi Marcel Nicolaescu, ambii de la USL, au fost aleşi viceprimari ai Capitalei

Dan Darabont (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat şi hotărârile privind alegerea celor doi viceprimari ai Capitalei.

Darabont, propus de PSD, a fost ales cu 33 de voturi pentru, niciunul împotrivă şi 12 abţineri, iar Nicolaescu (PNL), cu 34 de voturi pentru, niciunul împotrivă şi 11 abţineri.

Dan Darabont a fost primarul sectorului 6 în perioada 2000-2004.

"Pentru mine este o mare onoare, o mare provocare. Actuala componenţă a CGMB ne creează premisa ca interesul bucureştenilor să primeze celui politic", a declarat Nicolaescu, după ce a fost ales viceprimar.

La rândul său, Dan Darabont le-a spus consilierilor generali, după vot, că este colegul fiecăruia dintre aceştia şi că nu face "distincţii sau diferenţieri".

"Vom reuşi să fim mult mai eficienţi în ceea ce ne-am propus", a mai spus Darabont, precizând că, personal, îşi doreşte ca primarul general să îi delege competenţe în domeniul tehnic, întrucât el este de formaţie inginer.

Tot în privinţa delegării de competenţe, primarul general Sorin Oprescu a spus că aceasta înseamnă o responsabilitate în faţa Consiliului. "Responsabilităţile (viceprimarilor - n.r.) le vom da împreună, în mod transparent", a spus Oprescu, precizând că, în cursul zilei de joi, va face delegarea de competenţe către viceprimari.

În urma scrutinului electoral din iunie, USL are 37 din cele 55 de mandate de consilier în CGMB, PDL a obţinut 11 mandate, iar Partidului Poporului Dan Diaconescu i-au fost atribuite şapte mandate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici