Dan Diaconescu a susţinut că detenţia sa a fost "politică"

Realizatorul OTV Dan Diaconescu, la ieşirea din arest, a declarat reporterilor că "are nişte interdicţii şi nu poate vorbi", însă va explica ulterior, calificând, totodată, detenţia sa drept una "politică".

23 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu a susţinut că detenţia sa a fost "politică"

Dan Diaconescu a susţinut că detenţia sa a fost "politică" (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Realizatorul de televiziune a precizat că intenţionează să înfiinţeze partidul popular român şi că va candida, adăugând că sunt "mulţi ca Dan Diaconescu" în arest.

Totodată, el a afirmat că nu ar ataca niciodată un jurnalist, mai ales "unul în lanţuri", şi că l-ar susţine.

Realizatorul OTV Dan Diaconescu a părăsit arestul vineri, în jurul orei 22.15, el fiind aşteptat de colegi, prieteni şi membri ai familiei.

El i-a urat mamei sale "La mulţi ani" şi şi-a salutat fiica.

Cei aproximativ 30 de susţinători ai lui Diaconescu, având afişate poze cu acesta, l-au aşteptat la ieşirea din arest, ei venind la Cercetări Penale imediat după ce s-a anunţat decizia Tribunalului de eliberare a realizatorului OTV.

Dan Diaconescu a ieşit din arest însoţit de avocatul Ovidiu Buduşan, moment în care susţinătorii au început să strige: "Victorie!".

Instanţa Tribunalului Bucureşti i-a revocat, vineri, lui Dan Diaconescu mandatul de arestare preventivă, însă i-a impus să nu părăsească ţara pe perioada cercetărilor, să nu se întâlnească cu partea vătămată, edilul Ion Moţ, sau cu martorii din dosarul în care procurorii anticorupţie fac cercetări cu privire la şantajarea edilului arădean.

Totodată, Diaconescu este obligat să anunţe Poliţia dacă părăseşte domiciliul sau dacă pleacă din Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti i-a impus lui Diaconescu să nu discute despre cazul său la OTV, nerespectarea interdicţiilor impuse ducând la punerea în discuţie a unei eventuale rearestări.

După ce a părăsit arestul, el a spus că va merge la OTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici