Dan şi Orban au avut acelaşi contact, confirmat cu COVID-19. „Mă voi testa. Legea nu mă obligă”/ Primarul ales s-a autoizolat

Primarul ales al Capitalei s-a prezentat, luni, la un eveniment public, deşi a avut acelaşi contact confirmat cu SARS-CoV-2 ca şi premierul Ludovic Orban, care s-a testat şi s-a autoizolat. Dan a spus că legea nu îl obligă, dar se va testa, luni, voluntar.

2949 afișări
Imaginea articolului Dan şi Orban au avut acelaşi contact, confirmat cu COVID-19. „Mă voi testa. Legea nu mă obligă”/ Primarul ales s-a autoizolat

Dan şi Orban au avut acelaşi contact, confirmat cu COVID-19. „Mă voi testa. Legea nu mă obligă”

La scurt timp după ce a fost la evenimentul public, Nicuşor Dan a decis să se autoizoleze.

 

Am făcut testul COVID-19 şi am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este...

Publicată de Nicuşor Dan pe Luni, 5 octombrie 2020

 

Anterior postării, întrebat dacă el a fost contact sau în proximitatea persoanei confirmată pozitiv, alături de care premierul Ludovic Orban a fost într-un platou de televiziune, săptămâna trecută, Nicuşor Dan a declarat că el nu intră în definiţia de caz, dar se va testa.

„Am fost într-o emisiune TV miercuri, înainte ca domnia sa (un realizator TV de la postul B1 – n.r.) să fie confirmat. Nu intru în definiţia contactului. Aseară (duminică seara – n.r.) am aflat informaţia. În cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) o să mă prezint la test ca să fie totul în ordine”, a spus Nicuşor Dan.

Dan a fost întrebat de ce nu a luat aceeaşi măsură ca şi Ludovic Orban, care s-a testat, luni, apoi s-a autoizolat până va afla rezultatul testului.

„Există nişte normative care reglementează această chestiune. Nu sunt, conform definiţiei de caz, contact direct, nu am această obligaţie legală. În cursul zilei de azi o să fac testele şi o să iau decizia în consecinţă”, a răspuns primarul general ales.

Întrebat, în continuare, care este diferenţa între prezenţa sa şi prezenţa premierului în acelaşi studio de televiziune, Nicuşor Dan a spus că nu există cadru legal care să îl oblige la autoizolare.

„Nu o să fac teoria contactului direct, a momentului în care acest contact a avut loc. în acest moment cadrul legal nu mă obligă. În mod voluntar eu voi merge să fac testul (...). Voi participa la evenimente”, a spus Dan.

Nicuşor Dan a fost prezent, luni, la o întâlnire cu vicepremierul Raluca Turcan şi cu ministrul Ioan Boloş, la Ministerul Fondurilor Europene. Aici trebuia să fie prezent şi premierul Ludovic Orban, care, însă, a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane şi a solicitat luni dimineaţă efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici