Dăncilă: Discuţiile de astăzi cu preşedintele Iohannis se vor axa pe salarizare şi pe buget / Premierul, despre contribuţii: "Se pare că nu au crescut salariile peste tot"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că discuţiile de marţi cu preşedintele Klaus Iohannis vor avea ca temă salarizarea şi bugetul, precizând, referitor la contribuţii, că "se pare că nu au crescut salariile peste tot".

945 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Discuţiile de astăzi cu preşedintele Iohannis se vor axa pe salarizare şi pe buget / Premierul, despre contribuţii:  "Se pare că nu au crescut salariile peste tot"

Dăncilă: Discuţiile de astăzi cu preşedintele Iohannis se vor axa pe salarizare şi pe buget / Premierul, despre contribuţii: "Se pare că nu au crescut salariile peste tot"

"Am întâlnire la Cotroceni, mi se pare firesc. Vreau să am o foarte bună colaborare între instituţii. Discuţiile se vor axa pe salarizare, pe buget, cam astea sunt discuţiile în mod general", a declarat Viorica Dăncilă, la manifestările de Ziua Jandermeriei.

Solicitat să comenteze când a primit invitaţia la Palatul Cotroceni, premierul a răspuns: "Am discutat când am avut CSAT-ul, acum două săptămâni. Am vorbit atunci despre o întâlnire pe aceste subiecte. Nu este o invitaţie de care nu se ştia".

Referitor la trecerea contribuţiilor, Viorica Dăncilă a spus că "se pare că nu au crescut salariile peste tot ".

"După cum ştiţi, scăderea contribuţiilor de la pilonul II de la 5,1 la 3,75 s-a făcut odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Se pare că nu au crescut salariile peste tot şi au avut ca rezultat acest lucru. Astăzi, împreună cu ministrul Muncii vom analiza situaţia şi vom da un răspuns concret", a concluzionat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte marţi, la ora 12.00, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici