David regretă evenimentul de la Timpuri Noi

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative îşi exprimă regretul pentru evenimentul petrecut miercuri pe platforma Timpuri Noi, anunţând că va primi o analiză detaliată referitoare la "ansamblul măsurilor de ordine şi siguranţă publică" realizate exclusiv de către structurile ministerului.

21 afișări
Imaginea articolului David regretă evenimentul de la Timpuri Noi

David regretă evenimentul de la Timpuri Noi (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Cristian David va primi o analiză detaliată privind măsurile luate în cadrul acţiunii forţelor de ordine asupra manifestanţilor antiglobalizare, care au închiriat un spaţiu în fosta fabrică Timprui Noi din Bucureşti.

Analiza se va referi la "dimensionarea şi modul de intervenţie al forţelor de ordine" în data de 2 aprilie, când între forţele de ordine şi manifestanţi au existat tensiuni, în final fiind ridicate de poliţişti 46 de persoane din zona Timpuri Noi şi alte opt presupuse a avea legătură cu manifestanţii.

"Am cerut un raport încă de miercuri, iar evenimentul respectiv va fi inclus în analiza ansamblului de măsuri de siguranţă pe care ministerul le-a executat în aceste zile. Totodată, rămân fidel convingerii că dreptul fundamental la liberă exprimare nu trebuie îngrădit în vreun fel, iar instituţiile statului au obligaţia respectării şi aplicării legii în mod egal faţă de toţi cetăţenii", susţine David.

Şi premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut ministrului de Interne să îi transmită un raport privind incidentele înregistrate, miercuri, într-o hală de la Timpuri Noi şi a arătat că nu poate deocamdată indica dacă a existat un răspuns "exagerat" al forţelor de ordine, înainte de rezultatele analizei.

"I-am cerut ministrului Cristian David să-mi trimită cât se poate de urgent un raport de analiză internă a faptelor petrecute. Nu vă pot răspunde dacă a existat un răspuns exagerat, disproporţionat. Sigur că privind anumite imagini la televizor - am văzut şi eu anumite lucruri şi am primit informaţii în fugă - este foarte greu să trag o concluzie. Ştiu în acelaşi timp că două persoane de la Timpuri Noi, unde urma să se organizeze sau s-a organizat acel miting, au fost agresate de către aceşti participanţi. Vreau să aştept mai întâi un raport intern şi după aceea ne putem pronunţa", a spus Tăriceanu, la postul public de televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici