De ce femeile însărcinate ar trebui să evite cafeaua STUDIU

Consumul unor cantităţi mici de cofeină în timpul sarcinii poate avea un impact asupra înălţimii copilului, sugerează un studiu recent.

328 afișări
Imaginea articolului De ce femeile însărcinate ar trebui să evite cafeaua STUDIU

FOTO Twitter/dailymail

Sarcina vine cu tot felul de recomandări despre ce trebuie să evite o femeie. Se ştie deja că un nivel ridicat de cofeină poate fi dăunător pentru făt. Cercetări anterioare au asociat consumul moderat de cafea în timpul sarcinii cu o greutate mică la naştere şi alte rezultate slabe la naştere, în timp ce altele nu au descoperit astfel de riscuri.
 
Noul studiu, publicat luni în Journal of the American Medical Association (JAMA), vine cu rezultate clare: copiii femeilor care au avut un consum redus de cofeină în timpul sarcinii au fost în medie mai scunzi, în comparaţie cu copiii născuţi de femei care au evitat complet cafeina în timpul sarcinii. 
 
Diferenţele de înălţime au fost observate la vârsta de patru ani şi au persistat cel puţin până la vârsta de opt ani, au precizat cercetătorii. 
 
Constatările au fost raportate chiar şi la copiii femeilor însărcinate care au consumat în medie mai puţin de 50 mg de cofeină pe zi - mult sub cât recomandă specialiştii în Sănătate.
 
„Constatările noastre sugerează că până şi un consum redus de cofeină în timpul sarcinii poate avea efecte pe termen lung asupra creşterii copilului”, a declarat Dr. Katherine Grantz, unul dintre autorii studiului. „Important este că diferenţele de înălţime pe care le-am observat sunt mici - mai puţin de un centimetru - şi sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina dacă aceste diferenţe au efecte asupra sănătăţii copilului”. 
 
În prezent, Colegiul American al Obstetricienilor şi Ginecologilor recomandă ca femeile însărcinate să îşi limiteze consumul de cofeină la mai puţin de 200 de miligrame pe zi - echivalentul a aproximativ două ceşti de cafea de 6 uncii. 

Colegiul American al Obstetricienilor şi Ginecologilor recomandă ca femeile însărcinate să îşi limiteze consumul de cofeină la mai puţin de 200 de miligrame pe zi - echivalentul a aproximativ două ceşti de cafea de 6 uncii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici