De ce mai porţi masca de protecţie dacă nu mai este obligatorie?

  • Pe 15 Mai restricţiile au fost relaxate
  • Purtarea măştii în spaţii deschise nu mai este obligatorie
  • Oamenii nu renunţă la mască din precauţie
14969 afișări
Imaginea articolului De ce mai porţi masca de protecţie dacă nu mai este obligatorie?

De ce mai porţi masca de protecţie dacă nu mai este obligatorie?

De ce mai poartă oamenii mască dacă restricţiile pentru purtarea ei s-au relaxat? Chiar dacă restricţiile au fost relaxate, încă vezi oameni pe stradă care poartă mască.
 
Motivele există şi riscul de a te infecta nu dispare odată cu ridicarea restricţiilor. Nu toţi văd această schimbare ca una în bine. Uite ce spun oamenii cu care am stat de vorbă.
 
Interlocutor 1. „Din convingere”
 
Interlocutor 2. „O port din două motive, tocmai ce am ieşit dintr-un spaţiu închis şi sunt prea mulţi oameni au fost ridicate restricţiile cu condiţia să nu fie aglomeraţie dar aici este aglomeraţie şi trebuie să o purtăm aşa spune legea”
 
Interlocutor 3. „Este o opţiune proprie”
 
Interlocutor 4: „Au fost ridicate dar pandemia nu s-a terminat doar pentru că spune chiar şi preşedintele unei ţări. Momentan nu suntem vaccinaţi la nici măcar 60% încă, eu nu mă simt în regulă să o dau jos încă”
 
Interlocutor 5: „Momentan cred că "better safe than sorry" e cam atât de simplu”
 
Interlocutor 6: „Tocmai ce ne-am vaccinat cred că a trecut o săptămână şi un pic şi am zis să mai aşteptăm totuşi. Trebuie să adaug poluare şi noxele şi praful şi atmosfera, e bună masca în cazul ăsta”
 
Purtarea măştii în spaţile deschise neaglomerate nu mai este obligatorie, iar purtarea ei este o decizie personală, iar precauţia nu strică niciodată mai ales dacă ştii că suferi de comorbidităţi sau pur şi simplu te face să te simţi mai în siguranţă.
 
Psihologul Ioana Mirea explică de ce nu este aşa uşoară trecerea la viaţa fără mască, aşa cum am crezut iniţial.
 
„S-au obişnuit într-un fel. La fel cum oamenii nu pot să se schimbe instantaneu. Şi astfel, un proces gradual prin care s-a început purtarea măştii, va urma, natural, tot un proces gradual prin care oamenii vor renunţa la ea”, a afirmat psihologul Ioana Mirea.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici