De ce nu le mai pasă românilor de sancţiunile impuse de Guvern? Psiholog: Campaniile electorale îi influenţează negativ

  • Numărul cazuilor este în creştere, nu mai sunt locuri la ATI, dar românii nu vor să mai audă de reguli
  • Peste 60.000 de sancţiuni s-au dat în ultima săptămână pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă
  • Românii nu mai respectă regulile pentru că pedeapsa şi-a pierdut rolul, spune psihologul Daniel David
679 afișări
Imaginea articolului De ce nu le mai pasă românilor de sancţiunile impuse de Guvern? Psiholog: Campaniile electorale îi influenţează negativ

În aşteptarea alegerilor parlamentare, Guvernul a adoptat o serie de restricţii mai severe ca să ţină sub control evoluţia pandemiei, dar acest lucru nu pare să îi intereseze pe români. Din contra, aceştia nu sunt nici măcar speriaţi de faptul că pot fi pedepsiţi dacă nu respectă măsurile, iar numărul amenzilor creşte de la o zi la alta. Numai în ultima săptămână poliţiştii şi jandarmii au dat peste 60.000 de sancţiuni în valoare de peste 10.000.000 de lei.

Psihologul Daniel David a analizat această situaţie şi spune că perioada alegerilor îi influenţează negativ pe cei mai mulţi români: “Fiecare partid încearcă să îl critice pe celălalt prin prisma măsurilor care se iau şi toată lumea atacă autoritatea, adică guvernul”. Aşa se explică refuzul românilor de a respecta regulile aşa cum au făcut-o în perioada stării de urgenţă.

Daniel David, psiholog: „În România, noi avem o problemă majoră faţă de alte ţări ,s-a disipat autoritatea. Noi suntem în perioada alegerilor şi fiecare partid încearcă să îl critice pe celălalt prin prisma măsurilor care se iau şi toată lumea atacă autoritatea, adică guvernul. Şi asta este o problemă pentru că oamenii ar avea nevoie de un comandament unic când este vorba de pandemie şi când ni se spune ce ar trebui să facem. Pedeapsa şi-a pierdut rolul, în sensul că mulţi au văzut că nu sunt monitorizate. Altfel spus, ameninţăm, dăm o serie de pedepse pe hârtie, dar nimeni nu monitorizează implementarea, nimeni nu trage la răspundere dacă nu respecţi regula respectivă, astfel încât şi pe acest fond nici pedeapsa nu mai funcţionează cum a funcţionat în perioada stării de urgenţă.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici