De la pompe funebre, la conducerea unui spital. Deşi decizia este criticată de mulţi, noul manager explică: „Mă recomandă experienţa de business”

  • Ministrul Sănătăţii l-a numit pe Marius Ghineţ, proprietar al unei firme de pompe funebre, la conducerea Spitalului de Urgenţă din Piatra Neamţ
  • Noul manager al Spitalului de Urgenţă din Piatra Neamţ îţi explică ce anume îl recomandă pentru această funcţie
  • Marius Ghineţ: Din experienţa mea de business de 20 de ani unii au considerat că sunt potrivit pentru a ajunge la conducerea acestui spital
3177 afișări
Imaginea articolului De la pompe funebre, la conducerea unui spital. Deşi decizia este criticată de mulţi, noul manager explică: „Mă recomandă experienţa de business”

De la pompe funebre, la conducerea unui spital. Deşi decizia este criticată de mulţi, noul manager explică: „Mă recomandă experienţa de business”

Probabil că ai aflat că, la Neamţ, numirea lui Marius Ghineţ la conducerea Spitalului de Urgenţă din oraş a stârnit un val de reacţii pe reţelele de socializare pentru că el este patronul unei firme de pompe funebre din oraş, dar şi directorul unei firme care se ocupă de asfaltări în acelaşi oraş.

Un contestatar vehement este chiar preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

“Sunt absolut şocat cum într-o situaţie de criză pandemică PNL Neamţ a numit un patron al unei firme de pompe funebre, manager la spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Dintotdeauna am avut bănuiala că liberalii nemţeni vor să îngroape sistemul de sănătate dar nu mă aşteptam să găsească chiar pe cineva cu experienţă în domeniu” , a scris acesta pe Facebook.

Marius Ghineţ, noul manager, îţi explică situaţia.

„Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, deţin o societate de pompe funebre de vreo 15-20 de ani, când a fost înfiinţată această societate nu eram în politică, nu eram în administraţia publică, este o afacere de familie care va merge în continuare, nici nu cred că ar fi trebuit luată în calcul această treabă. Eu sunt economist de 11 ani, ca şi abilităţi mi-am manageriat propriile firme de 20 şi ceva de ani, am avut şi alte societăţi, niciuna nu a dat faliment. Firma de pompe funebre pe care o am nu are contract cu spitalul, este o firmă de pompe funebre cum sunt 11 în Piatra Neamţ.”

Marius Ghineţ îţi spune şi ce anume îl recomandă pentru a deţine această funcţie.

„Din experienţa mea de business de 20 de ani, unii au considerat că sunt potrivit pentru a ajunge la conducerea acestui spital, vin cu o echipă puternică lâgă mine şi cu oameni cu foarte multă experienţă. Vom fi cel puţin 10 oameni care vom lua decizii împreună”, spune el.

Spitalul din Piatra Neamţ este focar de coronavirus după cel din Suceava şi Deva. L-am întrebat care îi sunt priorităţile în acest context.

„Prima dată să evaluăm situaţia reală, de la faţa locului împreună cu colegii din spital, să îmbunătăţim măsurile pe care le-a luat fosta conducere, şi pacienţii sunt pe locul 1, noi  suntem numiţi pentru a sta la dispoziţia pacienţilor şi a cadrelor medicale. Celor care contestă această numire le voi prezenta rezultatele în curând, oamenii nu înţeleg că nu mă contestă doar pe mine, contestă o întreagă echipă.”

Ministrul Sănătăţii este cel care a semnat numirea lui Marius Ghineţ în funcţia de manager al spitalului din data de 15 mai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici