De sărbători, se face România mare: Diaspora se întoarce acasă într-un procent covârşitor

  • 68% dintre cei plecaţi peste hotare intenţionează să revină în România în următoarea perioadă.
  • 44% dintre românii din Diaspora au cumpărat deja biletele de avion spre casă.
  • Românii se tem mai mult de eventualele restricţii decât de virus în sine.
5951 afișări
Imaginea articolului De sărbători, se face România mare: Diaspora se întoarce acasă într-un procent covârşitor

Se face România mare: Diaspora se întoarce acasă de sărbători într-un procent covârşitor

Tot mai mulţi români îşi fac planuri pentru a se întoarce acasă în perioada următoare. Condiţiile relaxate de călătorie pentru turiştii care vin din Uniunea Europeană şi deţin certificatul verde contribuie la reunirea famiilor ai căror membri sunt plecaţi peste hotare la muncă sau la studii. Astfel, conform unui studiu realizat de agenţia de turism online Vola.ro, 68% dintre respondenţi au în plan să vină acasă de sărbători, iar 44% şi-au achiziţionat deja şi biletele pentru revederea cu cei dragi.

Totodată, dacă anterior pandemiei, peste 60% dintre români veneau acasă de cel puţin două ori pe an, de obicei de sărbători şi în sezonul estival, în 2021 lucrurile au stat diferit, circa 40% dintre participanţii la studiu mărturisind că au avut ocazia să ajungă în ţară doar o dată, iar 16% chiar nu au călătorit deloc în România anul acesta.

Posibilele restricţii de circulaţie şi schimbările neaşteptate i-au ţinut pe românii din străinătate departe de familie în ultimele 18 luni. 60% dintre ei chiar şi-au anulat cel puţin o dată planurile de călătorie din motive ce ţin de pandemie.

37% dintre respondenţi au mărturisit că restricţiile impuse de autorităţi i-au ţinut departe de cei dragi de acasă în ultima perioadă, iar alţi 22% au declarat că imprevizibilitatea călătoriilor i-a făcut să fie reticenţi în a mai face deplasări spre România.

Aproape 60% dintre românii din diaspora se tem de eventualele schimbări apărute peste noapte şi de carantină. Un studiu anterior confirmă că temerile românilor sunt temeinice, întrucât unul din trei zboruri a suferit modificări de orar sau chiar anulări în ultimul an, călătorii afectaţi fiind nevoiţi să aştepte şi până la 60 de zile pentru rambursare din partea companiilor aeriene. Circa 60% dintre turişti chiar şi-au anulat cel puţin o dată planurile de călătorie din motive ce au legătură cu pandemia, cum ar fi introducerea unor noi restricţii care i-au împiedicat să călătorească, ori de îmbolnăviri în familie.

Pe fondul unei cereri mai reduse pentru zboruri, dar şi lipsei de personal sau permanentelor schimbări cu privire al regulile de călătorie, companiile aeriene s-au văzut nevoite să anuleze o parte dintre zborurile anunţate în sezonul de toamna-iarna, iar spre anumite destinaţii chiar să majoreze tarifele pentru a putea acoperi pierderile fără precedent suferite în perioada de lockdown. Astfel, aproximativ un sfert dintre românii care au participat la studiu au declarat că principalul motiv pentru care nu au mai venit în ţară în ultima perioadă preţul biletelor de avion sau lipsa opţiunilor convenabile de zbor spre România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
diaspora,
sărbători,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici