De Ziua Naţională, drapelul României este arborat la 2519 metri, pe vârful Parângul Mare - FOTO

Trei jandarmi montani din cadrul postului Parâng şi un împătimit al muntelui au arborat drapelul României pe cel mai înalt vârf din munţii Parâng, astfel că, de Ziua Naţională, tricolorul va flutura pe una dintre cele mai înalte culmi montane din ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1069 afișări
Imaginea articolului De Ziua Naţională, drapelul României este arborat la 2519 metri, pe vârful Parângul Mare - FOTO

De Ziua Naţională, drapelul României este arborat la 2519 metri, pe vârful Parângul Mare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Jandarmii montani din cadrul postului din Parâng au iniţiat în urmă cu 5 ani o acţiune prin care anual, de Sfântul Andrei, duc drapelul pe vârful Parângul Mare, la 2519 metri altitudine, pentru ca de Ziua Naţională să fluture la loc de cinste.

Cei patru au atins cota 2.519 dupa 4 ore de urcuş şi au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan.

”Deşi, în mod obişnuit, jandarmii montani înfruntă muntele şi vremea rea pentru a salva vieţile celor aflaţi în dificultate, de această dată misiunea lor a avut un scop nobil: au urcat pe vârful Parângul Mare pentru ca, de Ziua Naţională, drapelul tricolor să fluture la înălţime”, spun reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara.

Traseul pe care l-au parcurs cei trei jandarmi montani şi tânărul iubitor de drumeţii montane nu a fost deloc unul uşor, din cauza vremii care nu a fost deloc prietenoasă.

„Traseul a fost extrem de dificil, dar efortul a meritat. Sunt mândru că sunt român şi că am putut arbora drapelul naţional deasupra norilor”, a declarat plutonierul major Valentin Szabo, şeful Postului Parâng, unul dintre jandarmii montani care au urcat drapelul pe vârful Parângul Mare.

Pe tot parcursul drumeţiei, vântul a bătut puternic, zăpada a fost viscolită şi temperatura înregistrată a fost cu mult sub zero grade Celsius. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere. Traseul de întoarcere, deşi a durat mai puţin, a fost la fel de dificil.

”Totodată, jandarmii montani au dorit ca prin această acţiune să transmită de deasupra norilor un mesaj de suflet militarilor români 'care ţin steagul sus' în misiunile internaţionale, precum şi tuturor românilor”, mai spun reprezentanţii IJJ Hunedoara.

Este al patrulea an în care jandarmii montani reuşesc să ducă drapelul naţional pe vârful Parângul Mare. Anul trecut, jandarmii au abandonat misiunea din cauza condiţiilor meteorologice extrem de dificile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici