Deca: Peste 10.000 de cadre didactice au renunţat la grevă

Ministrul Educaţiei Ligia Deca susţine că peste 10.000 de cadre didactice au renunţat la grevă după adoptarea de către Guvern a ordonanţei care prevede creşterea salariilor în învăţământ.

924 afișări
Imaginea articolului Deca: Peste 10.000 de cadre didactice au renunţat la grevă

Deca: Peste 10.000 de cadre didactice au renunţat la grevă

„Putem anunţa că de la momentul adoptării ordonanţei până astăzi avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învăţământ care au renunţat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice”, a spus marţi Ligia Deca.

Ea a precizat că în peste 1.000 de unităţi de învăţământ din ţară nicio persoană nu este grevă.

„Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern şi sperăm ca prin discuţiile pe care le vom relua în contextul negocierii contractului colectiv de muncă pe sectorul Educaţie, vom relua aceste discuţii cu federaţiile sindicale mâine, şi în contextul altor măsuri pe care Guvernul le va lua, mă refer la negocierile pe legea salarizării, vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă atât a cadrelor didactice, cât şi a elevilor”, a spus ministrul Educaţiei.

Ea a precizat că procentul angajaţilor aflaţi în grevă diferă de la un judeţ la altul şi a dat ca exemple Prahova, cu un procent de 25%, şi Hunedoara, cu un procent „undeva la 80%”.

„Ceea ce ne bucură este trendul descendent. Este clar că încet cadrele didactice revin în clasă, personalul revine în şcoli şi asta ne permite, aşa cum am discutat încă de ieri, ca la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ să se poată organiza un program de recuperare”, a adăugat Ligia Deca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici