Decizia judecătorilor: O primărie din judeţul Constanţa e obligată să dea burse elevilor

O primărie din judeţul Constanţa a fost obligată de judecători nu numai să dea burse de studiu elevilor, ci să le acorde inclusiv pe semestrul trecut.

873 afișări
Imaginea articolului Decizia judecătorilor: O primărie din judeţul Constanţa e obligată să dea burse elevilor

Primărie din Constanţa, obligată de judecători să dea burse elevilor

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a dat în judecată, la jumătatea lunii noiembrie 2019, 12 consilii locale din judeţul Constanţa pentru că refuză să acorde burse şcolare elevilor.

„Dreptul elevilor de a primi burse de merit, ajutor social, performanţă sau studiu este stipulat de art. 82, alin. (1) din Legea educaţiei naţionale. Consiliile locale au obligaţia de a adopta o hotărâre prin care să aprobe numărul şi cuantumul fiecărei burse în parte, ulterior aprobării unui buget în acest sens", au transmis reprezentanţii AEC.

Tribunalul Constanţa a dat prima decizie în procesele intentate de AEC şi a obligat Consiliul Local Cogealac să adopte o hotărâre prin care să fie stabilite cuantumul şi numărul burselor care urmează să fie date elevilor din comună.

Apoi a venit şi a doua decizie a judecătorilor, de data aceasta în procesul intentat Consiliului Local Medgidia. În acest caz, pe lângă faptul că judecătorii obligă Consiliul Local să dea burse elevilor pe viitor, magistraţii au dispus acordarea acestora şi retroactiv, pentru semestrul I al anului şcolar 2019-2020.

„Obligă Consiliul Local Medgidia să emită o hotărâre de consiliu local prin care să fie stabilite cuantumul şi numărul burselor şcolare care urmează a fi acordate elevilor înmatriculaţi în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza administrativă a Municipiului Medigia în semestrul I al anului şcolar 2019-2020", se arată în soluţia judecătorilor Tribunalului Constanţa.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Constanţa.

Triunalul Constanţa urmează, în perioada următoare, să se pronunţe şi în celelalte zece procese intentate de Asociaţia Elevilor consiliilor locale care au refuzat să acorde burse de studiu elevilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici