Depozit, cont de economii sau cont curent? Cum e mai bine să-ţi ţii banii?

Modalităţile de economisire oferite de băncile româneşti sunt multiple. Important este să ştii foarte bine ce nevoi ai pentru a face alegerea cea mai potrivită. De exemplu, dacă te simţi în stare să pui la bancă o anumită sumă de bani şi să nu umbli la ei, atunci alegi un depozit. Dacă vrei să ai oricând acces la banii tăi, atunci alegi contul de economii sau contul curent cu o dobandă avantajoasă, informează incont.ro

259 afișări
Imaginea articolului Depozit, cont de economii sau cont curent? Cum e mai bine să-ţi ţii banii?

Depozit, cont de economii sau cont curent? Cum e mai bine să-ţi ţii banii? (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Depozitul este pentru strângători. Adică ai o sumă de bani şi eşti dispus să uiţi de ea pentru o perioadă de câteva săptămâni până la doi, trei ani, timp în care se acumulează dobanda.

Pentru a-ţi face un depozit trebuie să ai la dispoziţie o sumă minimă, care diferă în funcţie de bancă. Odată depuşi aceşti bani, nu mai poţi retrage sau adăuga noi sume, fără să pierzi randamentul.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici