Deputat PSD: Tăiaţi pensiile speciale şi daţi copiilor alocaţii. PNL: Aţi inventat pokerul parlamentar

Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat, miercuri, în timpul dezbaterilor din Parlament asupra dublării alocaţiilor copiilor, că banii alocaţi în prezent sunt "o bătaie de joc", cerând să fie tăiate pensiile speciale. Deputatul PNL Dan Vîlceanu a spus că pentru măsură nu există suficiente fonduri.

821 afișări
Imaginea articolului Deputat PSD: Tăiaţi pensiile speciale şi daţi copiilor alocaţii. PNL: Aţi inventat pokerul parlamentar

Deputat PSD:Tăiaţi pensiile speciale şi daţi copiilor alocaţii. PNL: Aţi inventat pokerul parlamentar

"Avem o alocaţie de 24 de lei. Asta înseamnă 2 lei pe zi. O bătaie de joc! Din punct de vedere demografic stăm foarte prost. Vă cer să votaţi acest amendament. Nu aveţi nicio scuză. Viitorul copiilor nu se negociază. Tăiaţi din pensiile speciale şi daţi copiilor alocaţii", a spus fostul ministru Daniel Suciu.

Dan Vîlceanu a spus că prin acest proiect, PSD a "inventat pokerul parlamentar".

"Vreţi dublarea dublării. Ce vreţi astăzi costă de trei ori mai mult. De unde vreţi să luăm banii? De la spitale, şcoli, ISU? Spuneţi de unde şi luăm banii şi facem dublarea dublării", a mai declarat deputatul PNL.

Ministerul Muncii a precizat că este nevoie de o discuţie mai amplă în privinţa fondurilor disponibile pentru dublarea alocaţiilor.

"Nu suntem împotriva măsurii de creştere a alocaţiilor, de principiu, însă este nevoie de o discuţie mai aplicată în ceea ce priveşte resursele, pentru că discutăm de dublarea fondurilor. Credem că este nevoie de o discuţie mai amplă pe acest subiect. Discutăm de un buget deja croit şi aceste sume au apărut peste noapte în comisie şi este necesară o dezbatere mai amplă", a afirmat Ioana Constantin, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Deputatul USR Cristian Seidler a acuzat PSD că foloseşte acest proiect în scopuri politice.

"Data trecutră s-a reuşit mărirea alocaţiilor menţinându-se în limita de 3% deficit, acum nu. Folosiţi în scopuri politice, fără niciun calcul, cinic alocaţiile pentru copii", a spus acesta.

Deputatul PMP Petru Movilă a sugerat reducerea numărului de parlamentari pentru a da banii economisiţi pentru alocaţii.

,,Să dăm vot final pe reducerea numărului de parlamentari la 300 pentru ca din banii economisiţi să avem bani pentru alocaţii", a declarat Movilă.

Vicepremierul Raluca Turcan speră ca această şedinţă a Canerei Deputaţilor să fie ultima înaintea celei pe bugetul de stat.

"Punctul pe care îl debzatem pe ordinea de zi este acela al dublării alocaţiilor pentru copii, în condiţiile în care Guvernul actual de la 1 ianuarie urmăreşte indexarea acestor alocaţii cu rata inflaţiei, după ce ele au fost majorate de PNL. Este ultima şedită a Camerei Deputaţilor în afară de cea pe care sper să o facem pentru bugetul de stat", a afirmat deputatul PNL.

Deputatul Alexandru Băişanu le-a spus liberalilor că se comportă, la Guvernare, "ca Ceauşeacu".

"Îi rog pe colegii de la PNL să se abţină de la orice comentariu şi de la orice scuză privind imposibilitatea dublării alocaţiilor pentru copii. E ruşinică. Să înţeleg că nu dumneavoastră făceaţi rost de bani aţi cerut mărirea alocaţiilor la copii. Aţi făcut-o atunci când eraţi în Opoziţie. Ruşinos a fost că PSD n-a intuit asta şi n-a înţeles că alocaţiile copiilor trebuie mărite în permanenţă. Acum când sunteţi la guvernare vă comportaţi ca Ceauşescu", a precizat deputatul.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a a votat,marţi, un raport de adoptare pentru proiectul de lege ce prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani la 300 de lei şi la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe 11 martie. Camera Deputaţilor este for legislativ decizional în acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici