Descoperire macabră în Franţa. 100 de pisici moarte, găsite în casa unui pensionar din Nisa

100 de pisici moarte au fost descoperite în casa unui pensionar de 80 de ani din Nisa. Mare parte a cadavrelor era în cutii din plastic sau lemn.

1210 afișări
Imaginea articolului Descoperire macabră în Franţa. 100 de pisici moarte, găsite în casa unui pensionar din Nisa

Descoperire macabră în Franţa. 100 de pisici moarte, găsite în casa unui pensionar din Nisa

Potrivit „Nice-Matin”, cadavrele, majoritatea în cutii sigilate din plastic sau lemn, au fost descoperite după ce bărbatul de 81 de ani a fost internat în spital.

Mai multe asociaţii de protecţie a animalelor au fost alertate de nepoata bătrânului, care a descoperit cadavrele în jurul casei şi în interiorul acesteia, precum şi resturi de veveriţe, şoareci şi maxilarul unui câine.

„Având în vedere poziţia în care au fost găsite, majoritatea pisicilor erau deja moarte când au fost introduse în cutii, dar credem că cel puţin două dintre ele au fost închise vii", a declarat pentru France Presse Philippe Desjacques, preşedintele asociaţiei La Tribu du Fourmilier.

Veterinarii şi voluntarii au salvat alte aproximativ 20 de pisici care au fost găsite în viaţă în casă, dar care fie sufereau de rahitism, fie aveau o stare de sănătate precară.

„Din păcate, există poveşti de acest gen în fiecare an", explică Desjacques, care susţine că pensionarul suferea de sindromul lui Noe, care constă în a aduna mai multe animale decât este capabil să găzduiască sau să hrănească în mod corespunzător, precum şi de sindromul Diogene, care presupune acumularea compulsivă de obiecte. Asociaţiile intenţionează să depună plângere pentru „maltratare" sau neglijenţă faţă de animale, a precizat Desjacques.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pisici,
franţa,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici