Desecretizarea convorbirilor din 10 august ale jandarmilor. Ultimatumul dat de Ministrul de Interne: „Consecinţele vor fi pe măsură”

Ministrul de Interne Marcel Vela anunţă că aşteaptă până vineri seară un răspuns de la Jandarmerie un răspuns în privinţa desecretizării convorbirilor pe staţii de la protestul din 10 august 2018, în caz contrar „va acţiona în consecinţă”.

4606 afișări
Imaginea articolului Desecretizarea convorbirilor din 10 august ale jandarmilor. Ultimatumul dat de Ministrul de Interne: „Consecinţele vor fi pe măsură”

Desecretizarea convorbirilor din 10 august ale jandarmilor. Ultimatumul dat de Ministrul de Interne: „Consecinţele vor fi pe măsură”

„Încă nu este finalizată, este în lucru. (...) Până în această seară aştept o soluţie finală şi anunţul că s-a desecretizat tot. Dacă nu, consecinţele vor fi pe măsură”, a anunţat Marcel Vela, la Digi24.

Ministrul de Interne a precizat că va fi efectuată o analiză şi va fi decis, împreună cu o comisie, pasul următor, în funcţie de motivele amânării. Până în prezent, unităţi de jandarmerie Constanţa, Ploieşti şi Craiova au desecretizat convorbirile.

„Brigada din Bucureşti, pe motiv că acele convorbiri, aproape 300 de ore de convorbiri, au avut în context şi unele discuţii cu privire la indicative ale unităţilor, proceduri militare, care la rândul lor au fost secretizate în alte acte normative. Şi fiind vorba de aceste amănunte tehnico-tactice, atunci s-au secretizat şi convorbirile. Din aceste motive a fost nevoie că să fie ascultat minut cu minut, astfel încât orice lucru care ar putea divulga secrete de serviciu, să putem - fie să schimbăm indicativul pentru a nu fi făcut public, fie să găsim soluţii pentru a desecretiza şi acea procedura, acel amănunt tehnic ce ar fi fost important şi ar fi dus la o soluţie de blocare a desecretizării”, a mai spus Vela.

Ministrul de Interne Marcel Vela a cerut în urmă cu câteva săptămâni, conducerii Jandarmeriei Române, ca unităţile care au clasificat convorbirile prin sistemul radio de la protestul 10 august 2018 să le declasifice, urmând ca volumul de comunicaţii din acea noapte să fie transmis procurorilor.

Raportul 10 august al MAI este deja desecretizat şi se află la dosarul de la DIICOT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici