Deţinut din Giurgiu trimis în judecată după ameninţarea Aspaziei Cojocaru: "Am să te trimit după Elodia"

Un deţinut din Giurgiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru ameninţarea judecătoarei Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constituţională, în timpul analizării legalităţii referendumului pentru demiterea preşedintelui. "Am să te trimit după Elodia", i-a scris deţinutul judecătoarei Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională, căreia i-a mărturist că "are resentimente mari faţă de magistraţi", pentru că sunt corupţi şi că "au nenorocit o lume înteagă", semnând "asasinul Elodiei" scrisoarea de ameninţare.

535 afișări
Imaginea articolului Deţinut din Giurgiu trimis în judecată după ameninţarea Aspaziei Cojocaru: "Am să te trimit după Elodia"

Deţinut din Giurgiu deferit justiţiei pentru ameninţarea judecătoarei Aspazia Cojocaru

"STIMATA DOAMNĂ JUDECĂTOR/CIT DE CURÎND AM SĂ TE OMOR/ŞI NU-I POVESTE PENTRU COPII/VEI FI VICTIMA LA 78/2000/TE VOI TRIMITE DUPĂ ELODIA DRAGĂ/SĂ NU TE MAI ÎNTORCI NICIODATĂ/CĂ EŞTI UN MAGISTRAT CORUPT/DE-MI VINE CA SĂ TE .../AM RESENTIMENTE MARI FAŢĂ DE MAGISTRAŢI/VEDEAVA-ŞI DECAPITAŢI/CĂ SUNTEŢI ATÎT DE CORUPŢI DRAGĂ/CĂ AŢI NENOROCIT O LUME ÎNTREAGA!!!/Cu stimă şi respect… (ASASINUL ELODIEI)", i-a scris judecătoarei constituţionale deţinutul Nicu Pîrleţeanu, închis în Penitenciarul Giurgiu, deferit justiţiei de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Deţinutul Nicu Pîrleţeanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru ameninţarea judecătoarei Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constituţională, în timpul analizării legalităţii avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui României, de către Parlament.

Scrisoarea a fost primită de judecătoarea Cojocaru în data de 10 iulie, anterior aceasta mai fiind ameninţată prin interfonul locuinţei.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în cauza având ca obiect plângerea formulată de doamna Aspazia Cojocaru (judecător la Curtea Constituţională) dispunându-se, la data de 10 decembrie 2012, trimiterea în judecată a inculpatului Nicu Pîrleţeanu, arestat în altă cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj", informează, vineri, instituţia.

Potrivit rechizitoriului, în 10 iulie 2012, inculpatul Nicu Pîrleţeanu a ameninţat-o pe judecătoarea Aspazia Cojocaru cu acte de violenţă, respectiv cu moartea, prin intermediul unui mesaj expediat într-un plic, pe adresa Curţii Constituţionale, ameninţarea fiind făcută în legătură cu calitatea funcţiei deţinute de partea vătămată.

Astfel, Nicu Pîrleţeanu aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Giurgiu, a întocmit o scrisoare de ameninţare sub forma unui înscris tip felicitare, care, pe coperta exterioară, avea realizată dintr-un decupaj celulozic de culoare neagră, o cruce, iar pentru lipirea acesteia a folosit o substanţă adezivă, lipici, care a fost găsită cu ocazia percheziţiei domiciliare de la locul de deţinere, unde a mai fost identificată şi o ciornă a scrisorii de ameninţare cu un conţinut similar cu forma finală a acesteia.

În urma analizării ADN-ului de pe hârtie anchetatorii au ajuns la Nicu Pîrleţeanu.

Scrisoarea de ameninţare a fost primită de către partea vătămată în timp ce aceasta se afla, la data de 10 iulie 2012, în biroul său din sediul Curţii Constituţionale, iar mesajul a fost de natură să-i producă acesteia temeri justificate, întrucât a fost transmis într-o perioadă în care, în calitate de judecător, participa la soluţionarea unor cauze cu puternic impact socio-politic, printre care şi cea privind avizul de suspendare din funcţie a preşedintelui României.
În urma rapoartelor de constatare tehnico-ştiinţifică întocmite în cauză s-a concluzionat că scrisul de pe plic şi scrisoarea de ameninţare au putut fi executate de inculpat, iar urmele papilare prelevate de pe aceste înscrisuri aparţin inculpatului.

Cercetările efectuate de procurori în cauză au fost realizate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici