Deţinutul evadat din Penitenciarul Jilava, prins după şapte zile, în judeţul Constanţa

Deţinutul care a evadat în 4 august de la un punct de lucru din Penitenciarul Jilava a fost prins după şapte zile, în Mamaia Sat, judeţul Constanţa, bărbatul, care avea la el un cuţit, fiind imobilizat după ce a încercat să scape.

189 afișări
Imaginea articolului Deţinutul evadat din Penitenciarul Jilava, prins după şapte zile, în judeţul Constanţa

Deţinutul evadat din Penitenciarul Jilava, prins după şapte zile, în judeţul Constanţa

Constantin Ionita, în vârstă de 39 de ani, din satul Tânganu, comuna Cernica, judeţul Ilfov, care are de executat două pedepse, de doi şi respectiv cinci ani de închisoare, pentru furt calificat, a evadat în 4 august, de la un punct de lucru aflat în exteriorul Penitenciarului Jilava, unde se afla sub pază.

Deţinutul a fost prins în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 00.30, în Mamaia Sat - Năvodari, a anunţat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

În momentul în care a fost depistat, deţinutul a opus rezistenţă, fiind imobilizat de poliţişti, care au găsit la acesta un cuţit, mai multe haine şi obiecte de igienă personală, a precizat sursa citată.

Bărbatul a fost căutat de poliţiştii din IPJ Constanţa, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Acţiuni Speciale, de cei de la Poliţia Eforie, precum şi de cei de la Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Ilfov, împreună cu lucrători ai Administaţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR şi al Serviciului Român de Informaţii.

"Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din satul Tânganu, comuna Cernica, judeţul Ilfov avea de executat două pedepse cu închisoarea, de 2, respectiv 5 ani, pentru furt calificat, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de evadare", se mai arată în comunicatul citat.

Condamnatul a fost dus la sediul IPJ Constanţa, urmând să fie predat Penitenciarului Jilava.

După evadarea deţinutului, la Penitenciarul Jilava a fost declanşată o anchetă administrativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici