Dezinfectant oprit de DSP la 3 zile după ce l-a autorizat. Produsul- folosit deja în blocuri la Craiova

În plină epidemie coronavirus, dezinfectarea scărilor de bloc din Craiova a fost oprită vineri, după ce au fost deja dezinfectate 500 de scări. DSP a autorizat iniţial produsul folosit, după care l-a interzis şi a amendat firma care făcea dezinfecţia.

11062 afișări
Imaginea articolului Dezinfectant oprit de DSP la 3 zile după ce l-a autorizat. Produsul- folosit deja în blocuri la Craiova

Dezinfectant oprit de DSP la 3 zile după ce l-a autorizat. Produsul- folosit deja în blocuri la Craiova

Dezinfecţia scărilor de bloc în Craiova a început în 31 martie, iar până acum 500 de scări de bloc au fost dezinfectate.

Vineri, Direcţia de Sănătate Publică Dolj a interzis folosirea substanţei numite „Aldezin” cu care se dezinfecta.

Potrivit reprezentanţilor societăţii de salubritate din Craiova, care a dezinfectat scările, străzile şi trotuarele din oraş, folosirea biocidului fusese aprobată de inspectorii de sănătate din cadrul DSP Dolj.

Societatea de salubritate a fost amendată, iar dezinfecţia scărilor de bloc din Craiova a fost oprită.

„Activitatea de dezinfecţie a scărilor de bloc din municipiul Craiova, demarată în data de 31.03.2020 la solicitarea Primăriei Municipiului Craiova, a fost suspendată după ce inspectorul-şef din cadrul Serviciului Control al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj a interzis folosirea produsului biocid Aldezin, utilizat de SC Salubritate Craiova SRL în procesul de dezinfecţie a scărilor de bloc din municipiul Craiova”, anunţă reprezentanţii SC Salubritate Craiova.

Societatea a primit, tot vineri, o amendă între 5.000-10.000 de lei pentru nerespectarea domeniului de utilizare şi ariei de aplicare a substanţei.

Potrivit reprezentanţilor societăţii de salubritate, instituţia nu mai are acum alte substanţe biocide pentru a continua dezinfecţia scărilor de bloc.

„Menţionăm că Aldezin, biocid cu efect bactericid, fungicid şi virulicid, cu aviz valabil până în anul 2024, a fost folosit în această perioadă pentru dezinfecţia scărilor de bloc în mai multe unităţi administrativ-teritoriale din ţară, printre care se numără Bucureşti (în sectorul 2). Aldezin este un produs comercializat şi utilizat, sub alte denumiri, şi în ţări din Uniunea Europeană”, spun cei de la Salubritate Craiova.

Peste 4.000 de scări de bloc trebuiau dezinfectate în Craiova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici