Diabet, revoluţie în terapie. Injecţia cu insulină o dată pe săptămână

Diabeticii ar putea reduce semnificativ numărul de injecţii cu insulină, de la 365 pe an la doar 52. Aceasta reprezintă o schimbare epocală în terapia cu insulină.

2570 afișări
Imaginea articolului Diabet, revoluţie în terapie. Injecţia cu insulină o dată pe săptămână

Diabet, revoluţie în terapie. Injecţia cu insulină o dată pe săptămână

Cercetătorii au dezvoltat o nouă moleculă care are potenţialul de a simplifica tratamentul diabetului, eliminând necesitatea injecţiilor zilnice şi îmbunătăţind astfel calitatea vieţii pacienţilor. Studiul, publicat în New England Journal of Medicine, demonstrează eficacitatea pe termen lung a noii insuline săptămânale.

Aprobarea noii molecule de către organismele de reglementare a medicamentelor este acum aşteptată, iar astfel va fi disponibilă pe piaţă pentru pacienţii diabetici din întreaga lume, a explicat singurul cercetător italian care a participat la redactarea finală a studiului, Roberto Trevisan, conform Il Messaggero.

Trecerea de la administrarea zilnică la cea săptămânală aduce un avantaj considerabil pentru diabeticii de tip 2, mai ales pentru cei în vârstă cu multiple afecţiuni şi care trebuie să urmeze mai multe terapii zilnic. De asemenea, formula săptămânală poate reduce efortul personalului medical care îngrijeşte diabeticii care necesită insulină, mai ales în cazul celor internaţi în centre rezidenţiale de îngrijire pe termen lung.

Studiul deschide calea unei noi ere în tratamentul diabetului, facilitând viaţa pacienţilor şi oferindu-le o opţiune terapeutică mai uşor de administrat şi de urmat.

Numărul pacienţilor cu diabet din întreaga lume este estimat la peste 500 de milioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
diabet,
insulină,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici