Diaconescu, învinuit pentru şantaj şi ameninţare după ce i s-ar fi cerut 100.000 de euro lui Ţârdea

Patronul OTV Dan Diaconescu este învinuit de şantaj şi ameninţare de procurorii anticoruţie, după ce i s-ar fi cerut o sută de mii de euro omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, faptă în care ar fi implicat şi fostul director al publicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea.

57 afișări
Imaginea articolului Diaconescu, învinuit pentru şantaj şi ameninţare după ce i s-ar fi cerut 100.000 de euro lui Ţârdea

Diaconescu, învinuit pentru şantaj şi ameninţare după ce i s-ar fi cerut 100.000 de euro lui Ţârdea (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Dan Diaconescu a declarat la ieşirea din sediul DNA că i s-a prezentat noua învinuire, iar vineri, la ora 9.00, se va prezenta în faţa procurorului pentru a da o declaraţie despre fapta imputată.

Avocatul Daniel Fenechiu, reprezentantul lui Dan Diaconescu, a declarat reporterilor că, în aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era şi colaborator la OTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i o sută de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.

Avocatul a adăugat că Ţârdea avea o emisiune, Eurtombola, la Prima Tv, produsă de SC Sorom-Tur SRL.

Joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, s-a prezentat şi fostul director al publicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea, pus sub învinuire în dosarul OTV.

Patronul postului Dan Diaconescu s-a prezentat, joi, la ora 9.30, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde fusese citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici