Diaspora se mobilizează pentru Cătălin Denciu. Cecilia şi Maximilian, antreprenori din Belgia, oferă cazare rudelor medicului erou

  • Diaspora face ce statul nu reuşeste sau nu vrea
  • Cecilia Jora, româncă stabilită de 18 ani în Belgia, a început o campanie de ajutorare pentru medicul erou
  • Oamenii de rând vor să doneze pentru medicul Cătălin Denciu
  • Maximilian, cu firmă de construcţii în Belgia, s-a interesat la spitalul militar de starea medicului
  • Cecilia şi Maximilian pun la dispoziţia rudelor medicului apartament şi maşină
793 afișări
Imaginea articolului Diaspora se mobilizează pentru Cătălin Denciu. Cecilia şi Maximilian, antreprenori din Belgia, oferă cazare rudelor medicului erou
Românii din diaspora s-au unit pentru medicul Cătălin Denciu, ajuns la spitalul din Belgia. Ce nu face statul fac chiar oamenii de rând! Cecilia Jora, româncă stabilită de 18 ani în Belgia, pune la dispoziţia familiei medicului, împreună cu un amic, un apartament la 2 km de spital şi maşină cu şofer, dacă e nevoie. Momentan, cei doi români sunt mesagerii dintre cadrele medicale şi rudele medicului din România. Fiind şi din Piatra Neamţ, au rămas impresionaţi de povestea eroului.
 
„Dacă putem face ceva noi, ca români din dispora, o facem cu cel mai mare drag şi plăcere. Ne-am constituit ca într-o celulă de criză, eu cu mai mulţi prieteni din Belgia, şi ne-am împărţit sarcinile. Costurile de chirie se ridică cam la 800 de euro, plus utilităţi, sunt costuri pe care ni le asumăm personal noi, din celula de criză. Am avut imagini din acest spital, sunt camere, anticamere de schimb, aerul din camera respectivă nu este dat decât de un filtru, nu intră nicio particulă din altă parte. Ne mobilizăm şi vrem să facem ceva căci statul român vizavi de aceste situaţii este incapabil să facă. Rezolvăm noi mai mult, ca o mână de oameni”, povesteşte Cecilia.
 
Maximilian s-a dus la spitalul militar unde este internat Cătălin Denciu şi s-a interesat de starea lui. Medicii sunt reţinuţi să dea declaraţii, au spus doar că e pe mâini bune, dar se tem să nu facă vreo infecţie la răni. 
 
„Este un medic adevărat care a ales să înfrunte pericolul. Acesta este spitalul unde este internat. Oameni ca medicul de la Piatra Neamţ sunt oameni cum puţini mai sunt în zielle noastre. Este un act de curaj, de solidaritate faţă de semenii lui”, spune Maximilian. 
 
Dornici să ajute, şi alţi români au anuţat că sunt dispuşi să facă donaţii dacă este necesar.
 
„Am mai fost sunaţi de restaurantele româneşti din Bruxelles care vor să asigure hrana doamnei pe tot parcurul şederii şi mulţi alţi români cu suflet mare din Anglia, Canada, din America...Au sunat telefoanele ieri şi azi non stop. Toţi îşi exprimă compasiunea şi durerea. Ne felicită, am fost sunaţi de la consulat. Facem un tandem cu ei căci şi ei au responsabilităţile lor în acest caz şi sperăm curând să deschidem un cont în care să se facă donaţii de la românii cu suflet mare să o ajutăm pe doamna doctor să îşi treacă mai uşor durerea din suflet şi să fie alături de soţul ei”, adaugă Cecilia. 
 
Medicul român rănit în incendiul de la Piatra Neamţ a încercat să salveze pacienţii internaţi la Terapie Intensivă. S-a ales cu arsuri pe 40 % din suprafaţa corpului. Medicii belgieni încearcă să îl salveze pe eroul român. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici