DIICOT a pus sub acuzare 107 persoane într-o anchetă de contrabandă cu ţigări din Serbia

Anchetatorii au descins luni în zeci de locuinţe din Timişoara, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba, fiind puse sub acuzare 107 persoane pentru contrabandă cu ţigări aduse în România din Serbia.

566 afișări
Imaginea articolului DIICOT a pus sub acuzare 107 persoane într-o anchetă de contrabandă cu ţigări din Serbia

DIICOT a pus sub acuzare 107 persoane într-o anchetă de contrabandă cu ţigări din Serbia (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax foto)

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara desfăşoară un număr de 110 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba, în vederea destructurării mai multor grupuri infracţionale organizate, specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia", informează, luni dimineaţă, DIICOT.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane lei (580.000 euro).

La sediul DIICOT-Biroul Teritorial Hunedoara urmează a fi conduse un număr de 110 persoane, pentru audieri.

La desfăşurarea acţiunii participă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia şi Timişoara şi SCCO Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici