DIICOT - cinci ani de activitate

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împlineşte cinci ani de activitate, ea fiind o structură de interes naţional şi european, indispensabilă în domeniul descoperirii, combaterii şi investigării infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism.

319 afișări
Imaginea articolului DIICOT - cinci ani de activitate

DIICOT - cinci ani de activitate

Prin Legea 508/2004 a fost înfiinţată, în cadrul Ministerului Public, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism - unica structură specializată în combaterea infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism, potrivit unui comunicat de vineri al DIICOT.

Înfiinţarea DIICOT a apărut ca fiind imperios necesară în contextul amplificării fenomenului de criminalitate organizată cu ramificaţii transnaţionale.

"DIICOT a evoluat ca o structură marcantă, de interes naţional şi european, indispensabilă în domeniul descoperirii, combaterii şi investigării infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism, acţionând ca un veritabil barometru al siguranţei publice, dat fiind gradul de rezonanţă şi impactul pe care aceste forme de criminalitate le au asupra securităţii naţionale a României dar şi statelor membre ale Uniunii Europene", arată sursa citată.

Procurorii Direcţiei au fost şi sunt selectaţi pe baza unor criterii de performanţă profesională, integritate, probitate şi conduită morală ireproşabile, având în vedere exigenţele impuse de activitatea specifică.

Pe parcursul celor cinci ani de activitate, abordarea fenomenului complex de combatere a criminalităţii organizate şi a terorismului s-a realizat de către procurorii DIICOT printr-o preocupare constantă în sensul concentrării eforturilor, eficientei utilizări a resurselor umane, materiale şi a capitalului angajat pentru destructurarea grupurilor infracţionale organizate de anvergură.

Priorităţile DIICOT constituie tot atâtea obiective importante de îndeplinit, preocuparea permanentă a procurorilor vizând combaterea terorismului şi a finanţării terorismului, combaterea traficului de droguri transfrontalier dar şi stradal, combaterea criminalităţii informatice, combaterea traficului de persoane, a macrocriminalităţii economico-financiare.

Cooperarea judiciară internaţională eficientă cu autorităţile judiciare din statele membre ale Uniunii Europene şi nu numai, a constitut de fiecare dată un prilej de recunoaştere a implicării active şi a calităţii şi activităţii apreciabile desfăşurate de către procurorii DIICOT în domeniul specific.

"În acest context aniversar, DIICOT mulţumeşte conducerii Ministerului Public, tuturor autorităţilor naţionale dar şi partenerilor externi pentru sprijinul constant şi susţinut, în vederea realizării în condiţii optime a întregii activităţi a Direcţiei", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici