Din 16 aprilie începe vânătoarea de locuri în grădiniţele bucureştene

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a decis, vineri, ca înscrierile copiilor în gradiniţele din Capitală să aibă loc în perioada 16 - 22 aprilie, iar reînscrierea pentru cei aflaţi deja la grădiniţă să înceapă în 17 martie.

5 afișări
Imaginea articolului Din 16 aprilie începe vânătoarea de locuri în grădiniţele bucureştene

Din 16 aprilie începe vânătoarea de locuri în grădiniţele bucureştene

Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a învăţământului preşcolar, aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 4464/ 2000, "înscrierile copiilor în grădiniţe se fac, de regulă, la începutul anului şcolar sau, în situaţii deosebite, în timpul anului şcolar, în limita locurilor disponibile", precizează ISMB într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Astfel, Inspectoratul Şcolar al Capitalei a stabilit ca depunerea cererilor de înscriere a copiilor în grădiniţe pentru anul şcolar 2008-2009 să aibă loc în intervalul 16-22 aprilie.

Cererile vor fi primite şi înregistrate în ordinea depunerii lor, indiferent de numărul acestora, dar fără a fi considerate rezolvate, precizează conducerea ISMB. Validarea înscrierilor va fi realizată în perioada 23– 30 aprilie, a precizat sursa citată.

Criteriile care vor sta la baza selectării cererilor vizează apropierea de domiciliu, existenţa fraţilor sau surorilor în grădiniţă, cât şi existenţa serviciul părinţilor sau al susţinătorilor legali aproape de unitate.

De asemenea, fiecare unitate şcolară poate stabili criterii specifice de admitere, aprobate în Consiliul de administraţie, în cazul în care aceasta oferă servicii educaţionale speciale.

Totodată, pentru copiii care au frecventat grădiniţa în aceeaşi unitate în anul şcolar 2007 - 2008, reînscrierea se va face în perioada 17 martie - 15 aprilie.

Potrivit articolului 36 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preşcolar, "transferarea copilului de la o grădiniţă la alta se face la cererea părinţilor sau a susţinătorilor legali, cu avizul celor două unităţi, în limita locurilor planificate".

Inspectorul general şcolar Stelian Victor Fedorca a precizat că pentru asigurarea transparenţei acestui proces, directorii grădiniţelor trebuie să afişeze la vedere şi să îi informeze pe toţi cei interesaţi cu privire la perioada de reînscrieri sau înscrieri, capacitatea grădiniţei (numărul de copii pentru care a fost proiectată, numărul de copii aprobat prin plan de şcolarizare pentru anul şcolar 2008 - 2009 ), numărul de copii reînscrişi/ înscrişi zilnic (în perioada dedicată acestor operaţii ) şi numărul de locuri disponibile pentru înscrieri în anul şcolar 2008 - 2009 după perioada de reînscriere, precum şi perioada în care unitatea este înschisă pentru igienizări şi/sau reparaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici