Din acest an şcolar, învăţământul postliceal este subvenţionat de stat

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat, duminică, la Târgul de Turism al Bucovinei, că pentru formarea de personal specializat în diverse domenii de activitate - turism, alimentaţie publică sau construcţii din acest an şcolar învăţământul postliceal va fi finanţat de la bugetul de stat.

39 afișări
Imaginea articolului Din acest an şcolar, învăţământul postliceal este subvenţionat de stat

Adomniţei: Din acest an şcolar, învăţământul postliceal, subvenţionat de stat

Adomniţei a spus că Ministerul Educaţiei este interesat să dezvolte învăţâmântul postliceal în vederea formării de personal specializat în domenii cum ar fi turism, alimentaţie publică sau construcţii.

"Anul acesta am reuşit să schimbăm legea învăţământului şi este pentru prima dată când vom finanţa de la bugetul de stat învăţământul postliceal”, a spus ministrul Educaţiei.

Adomniţei a precizat că pentru acest an şcolar sunt disponibile 10.700 de locuri în învăţământul postliceal care vor fi finanţate de la buget.

"Până acum, cei care doreau să urmeze această formă de învăţământ trebuiau să suporte din fonduri proprii cursurile", a spus ministrul, care a arătat că subvenţionarea de la buget a învăţământului postliceal va duce la creşterea numărului de specialişti.

Adomniţei a mai arătat că există numeroase solicitări pentru forţă de muncă specializată în construcţii, industrie alimentară sau turism, iar dezvoltarea învăţământului postliceal va conduce la ameliorarea acestei lipse de personal specializat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici