Din cauza aglomerării şi a numărului tot mai mare de infectări bolnavii de coronavirus din Timişoara au fost cazaţi în Spitalului Militar de Campanie

  • Primii bolnavi de coronavirus, pe stadion, în corturile Armatei!
  • Spitalul Militar de Campanie de la Timişoara, operaţionalizat
  • Unitatea medicală are o capacitate de 50 de paturi pentru pacienţi cu forme uşoare şi medii şi patru locuri de terapie intensivă
449 afișări
Imaginea articolului Din cauza aglomerării şi a numărului tot mai mare de infectări bolnavii de coronavirus din Timişoara au fost cazaţi în Spitalului Militar de Campanie

Sursă foto: Mediafax

De mai bine de o săptămână, media zilnică a cazurilor noi de coronavirus în judeţul Timiş este de 25-30 de persoane. Un număr mare, care nu s-a înregistrat nici în plină stare de urgenţă. Drept urmare, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, în zona destinată bolnavilor de COVID-19, nu mai sunt locuri.

Situaţia este similară şi în celelalte unităţi, aşa că s-a pus în funcţiune Spitalul Militar de Campanie. Spitalul de campanie a fost amenajat pe Stadionul CFR, încă de la finalul lunii aprilie. Până acum însă, nu a fost nevoie să fie pus în funcţiune. Nici bine nu a o fost operaţionalizat că la Spitalul Militar au şi ajuns primii pacienţi.

„În partea aceasta avem zona de izolare şi, în funcţie de necesităţi, putem pune şi bolnavi cu forme uşoare, iar în această parte avem zona de spital propriu-zis, în spatele căruia este zona medicală, zona verde pentru cadrele medicale aflate la serviciu”, a explicat Andra Podgoreanu, purtător de cuvânt Spitalul Militar Timişoara.

Potrivit acesteia, în prezent în unitatea destinată bolnavilor COVID sunt internaţi 10 pacienţi cu forme uşoare ale bolii, a căror stare este stabilă. 

Liliana Oneţ, prefectul judeţului Timiş, a anunţat că dacă numărul de pacienţi continuă să crească, atunci capacitatea de tratare va creşte. 

„Dacă va fi nevoie, vom mări capacitatea de tratare, de tratament a pacienţilor COVID şi la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, care aşa cum ştiţi este spital destinat pacienţilor COVID, dar asta ar însemna că trebuie să ne reîntoarcem la planul alb, să eliberăm acel spital, adică pacienţii care sunt acolo internaţi deja cu alte afecţiuni ar trebui mutaţi în alte spitale pentru a putea fi trataţi de afecţiunile de care suferă”, a declarat aceasta.   

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici