Din ce în ce mai multe cazuri de meningită

Monitorizarea evoluţiei suspiciunilor de meningită virală a relevat o creştere cu 71 de cazuri faţă de săptămâna trecută, când au fost raportate 154 cazuri suspecte de meningită, din care opt au fost confirmate prin examen de laborator.

1 afișare
Imaginea articolului Din ce în ce mai multe cazuri de meningită

Din ce în ce mai multe cazuri de meningită

Potrivit datelor centralizate la MSP, numărul cazurilor de meningită virală confirmate prin examenul de laborator este staţionar, în continuare fiind spitalizate opt persoane diagnosticate cu această maladie.

Totodată, suspiciunile de meningită virală au crescut cu 71 de cazuri faţă de săptămâna trecută, când au fost raportate 154 de cazuri. Cele 71 de cazuri au fost înregistrate în judeţe din sudul ţării.

În prezent, la Institutul Cantacuzino sunt în lucru 38 de probe biologice în vederea confirmării diagnosticului, potrivit datelor MSP.

Medicii atrag atenţia că majoritatea acestor cazuri au drept cauză scăldatul în bazine, lacuri şi râuri cu o calitate a apei necorespunzătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici