Dinescu: Nu mai sunt membru CNSAS de două luni. Decizia instanţei e stranie şi are o miză subtilă

Mircea Dinescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu poate fi dat afară de la CNSAS, pentru că nu mai este membru al Colegiului de două luni, şi că decizia de vineri a ICCJ, care a dat câştig de cauză ANI, i se pare una "stranie", ce ar putea avea o miză "subtilă".

501 afișări
Imaginea articolului Dinescu: Nu mai sunt membru CNSAS de două luni. Decizia instanţei e stranie şi are o miză subtilă

Dinescu: Nu mai sunt membru CNSAS de două luni. Decizia instanţei e stranie şi are o miză subtilă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Mi se pare destul de stranie decizia instanţei. Eu am câştigat cu argumente la primul proces (la Curtea de Apel - n.r)", a spus Dinescu, precizând că a demonstrat, la prima instanţă, că nu a fost administrator la ferma pe care o deţinea în perioada în care era şi membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

"Aveam un inginer căruia i-am delegat toate aceste atribuţii", a precizat Dinescu.

El a menţionat că toate documentele în acest sens au fost depuse şi la instanţa supremă.

Potrivit lui Dinescu, este posibil ca "miza" noii deciziei a instanţei să fie una "subtilă". "S-ar putea acum ca băieţii care au luat verdicte (de colaborare cu Securitatea - n.r.) să conteste deciziile CNSAS pe motiv că Dinescu era incompatibil. Asta e miza subtilă", a spus Dinescu.

"E o mare ticăloşie. Această lege a incompatibilităţii poate funcţiona când, spre exemplu, ai afaceri legate de asfaltarea străzilor şi ai, în acelaşi timp, o funcţie la Ministerul Transporturilor. Or cei care au fost în această situaţie şi-au trecut afacerile pe numele soacrelor, care asfaltează în continuare, iar ei şi-au văzut de funcţii la Ministerul Transporturilor. La mine, chiar nu era nicio idee de incompatibilitate cu CNSAS", a mai spus Mircea Dinescu.

În acelaşi context, Dinescu a precizat că nu mai este membru al CNSAS de două luni de zile. "Nu pot fi dat afară de unde nu mai sunt", a mai spus Dinescu.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a câştigat vineri procesul deschis de Mircea Dinescu, nemulţumit de hotărârea prin care a fost declarat incompatibil. Instanţa supremă a admis recursul formulat de ANI faţă de hotărârea anterioară, prin care i se dădea câştig de cauză poetului Mircea Dinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici